[126]Amortyzatory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na co zwracać uwage przy kupnie uzywek bilstein'ow

I czy w ogóle jest sens kupowac używki....

jest sens i to duzy bo sa o wiele tansze niz nowe a potem i tak ozna je przeslac do zerkopolu i zrobia ci z nich nowki

jaki zerkopol??

jest cos takiego w kraku??

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-06-27 11:55:56 ]

w warszawie

tylko że regeneracja jednego amora 100 zł. wiec myślę, że powyżej 100-150 zł za sztukę sie nie opłaca

J amiałem u siebie bilstein żółte i trzymajac go w rękach go nieściśniesz chyba że Pudzian jetses

Co do jakości bilsteinów nie ma chyba wątpliwości, jednak podpinam się pod vidynka:koszty regeneracji są naprawdę przesadne.Moim zdaniem lepiej zainwestować w rozwalone seryjne amortyzatory, tylko że rozkręcane.Jak się postarasz to znajdziesz cały komplet za np.80 zeta,koszt regeneracji jednego to ok.60 zeta, ale masz mozliwosc okreslenia w pelni tego czego oczekujesz,tj.twardości, powrotu itd.mój ckolega tak to robił w kaszlu.Ma zrobioną twardość na 200% seryjnej.Pomimo tego że samochód porusza się na seryjnych sprężynach to zawias jest nie do poznania.Powodzenia

no ja tez mam taki plan. mam 4 nowki rozbieralne (wiem ze to dziwnie brzmi ale znalezlem w garazu) i chce je utwardzic

jeśli możedsz kupić tanio używane bilsteiny to moim zdaniem nie ma się co zastanawiać. jeśli amorki nie będą zapocone a na trzpieniach nie będzie oznak zarysowań+ obejżeć gómki jak nie są sparciałe i popękane to amorki były używane w sposób miejski napewno sporo wytrzymają. w/w uwagi mają sens jeśli bolid będziesz eksploatował sportowo np:kjs. Jeśli nie to kup sobie polskie rozkręcane i sobie dopąpuj oleju i jazda.

Mam zamiar zrobić remont amortyzatorów olejowych, tych rozbieralnych starodawnych. Nie mam zamiaru ich utwardzać, chciałbym, aby bylo komfortowo miękko . Jaki olej do nich wlać? Hipol?

jak ma być seria, to poszukaj oleju specjalnego do amorów (nie mogę sobie przypomnieć nazwy, ale coś jak "amorol" ). rzadkie są też oleje do skrzyń automatycznych.

na hipolu bedziesz miał mieciutko jak w skorzanej kanapie

Cytat:
2005-06-26 22:22:13, Pat_kdb pisze:
na hipolu bedziesz miał mieciutko jak w skorzanej kanapie

No o coś takiego mniej-więcej mi chodzi, żeby był porządnie tapczanowy

Cytat:
2005-06-26 22:25:13, jacek_s pisze:
No o coś takiego mniej-więcej mi chodzi, żeby był porządnie tapczanowy

tylko nie HIPOL przecież to jest gęste jak skur.......będziesz miał tak troszkę betonowo . Lepiej kup nowe seryjne i komfort będzie jako taki (w malcu komfort to pojęcie baaaardzo względne )

Cytat:
jeśli możedsz kupić tanio używane bilsteiny to moim zdaniem nie ma się co zastanawiać. jeśli amorki nie będą zapocone a na trzpieniach nie będzie oznak zarysowań+ obejżeć gómki jak nie są sparciałe i popękane to amorki były używane w sposób miejski napewno sporo wytrzymają.

Maseratti a znasz kogos kto ma bile i uzywa ich w sposob miejski ??
Jak ktos juz zaklada bile to chyba nie smiga na nich tak poprostu po miescie
pozdr

no tapczanowato bedzie na hipoliku. a co do bilów na asfalty - ja znam kolesia OSOBISCIE od 25 lat

Cytat:
2005-06-26 22:41:14, owz pisze:
tylko nie HIPOL przecież to jest gęste jak skur.......będziesz miał tak troszkę betonowo . Lepiej kup nowe seryjne i komfort będzie jako taki (w malcu komfort to pojęcie baaaardzo względne )

Nie chce kupować nowych, bo to żywy kesz, zmiana oleju wyjdzie taniej a w dodatku czegoś się nauczę . I to nie do malca, a do kanta ma być.

Cytat:
2005-06-27 00:57:01, jacek_s pisze:
Nie chce kupować nowych, bo to żywy kesz, zmiana oleju wyjdzie taniej a w dodatku czegoś się nauczę . I to nie do malca, a do kanta ma być.

malec czy kant whatever wazne ze na hipolu bedziesz miał betonowo

czyli kanapa z miekkiej skóry

zadzwoń do nich