MotoNews.pl
5 Wolne obroty a przepustnica w 125p (119174/61) - NT

Wolne obroty a przepustnica w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie sprawa ma się tak-fader przesiadł się tymczasowo w mojego fiata ale ponieważ przeszkadzało mu spalanie LPG więc ustawił sobie wg norm. Ja tam wole jak ma buta. Co sie okazało obroty są ale ok 800-850 i stwierdził że podciągnie linką gazu. Nie ma dowodu na to ale może ktoś mnie poprze bo już sam się zagubiłem- przepustnica ma być w swojej naturalnej pozycji a nie lekko otwarta za pomocą linki żeby podnieść obroty-potrzebny mi dowód

Musi być certyfikat?

[ wiadomość edytowana przez: Makaveli dnia 2005-10-16 23:03:42 ]

ciężko qmam, może dlatego, że jest późno wolne obroty regulujesz śróbką w gaźniku, uchylając lub domykając przepustnice, co TY chcesz kombinować linką gazu

Cwaniak, to nie późna pora, tylko kolega tak sprecyzował swój problem, że ciężko zgadywać o co chodzi...

Ale prawdopodobnie o to, że wolne obroty na LPG reguluje się śrubą regulacyjną składu mieszanki na parowniku, a nie śrubką dystansową cięgna przepustnicy...

nie no nic nie chce kombinować-mi pasowało jak palił 18-20 litrów LPG i aż nie chciało się przestawać wciskać gazu tylko że fader pożyczył fiata i zmniejszył dopływ LPG poprzez regulację, ale stracił obroty w zakresie 950-1000 obecnie są one o 100 niżej i to mu przeszkadza więc stwierdził że naciągnie linke

moim zdaniem uchylenie troche przepustnicy regulacją gaźnika nie zaszkodzi, po co od razu tykać się gazowni, chyba że się mylę to niech mnie ktoś uświadomi

Cytat:
2005-10-16 23:45:58, delta9 pisze:
mi pasowało jak palił 18-20 litrów LPG i aż nie chciało się przestawać wciskać gazu

absurd.... aż takim zwiększeniem dawki gazu nie polepszysz osiągów...
Dziwię Ci się, że pasuje Ci bezsesnowna utrata 4-5l LPG/100km...