MotoNews.pl
7 E36 318i M40.. Kilka technicznych pytan.. (102996/0) - NT

E36 318i M40.. Kilka technicznych pytan..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

W czwartek wybieram sie na diagnostyke silnika, bedzie podlaczony do kompa i sprawdzona cala elektryka. Robie to w zwiazku z wysokim spalaniem auta oraz zmuleniem sie.. Przed tym zabiegiem mialbym kilka pytan
-czego NIE wykryje taka diagnostyka?
-czy powie cos o stanie kabli WN?
-czy uwzgledna wszystkie czujniki i termostaty?
-na co szczegolnie zwrocic uwage?

Problem jest taki ze auto naprawde duzo pali. 16-18l LPG przy normalnej dosc spokojnej jezdzie. Czuje tez ze jest przymulone, ale i na PB jak i LPG. Wolne obroty na PB sa ok, na LPG przy zimnym silniku troche go dlawi czasem. Na cieplo OK. Stawiam na elektryke, dlatego ta diagnostyke robie.. Kwestie przymulenia porusze w kolejnym watku.

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc

Cytat:
2005-06-27 14:12:11, ViZi pisze:
Problem jest taki ze auto naprawde duzo pali. 16-18l LPG przy normalnej dosc spokojnej jezdzie. Czuje tez ze jest przymulone, ale i na PB jak i LPG. Wolne obroty na PB sa ok, na LPG przy zimnym silniku troche go dlawi czasem. Na cieplo OK. Stawiam na elektryke, dlatego ta diagnostyke robie.. Kwestie przymulenia porusze w kolejnym watku. Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc

podejrzewam, że podłączenie do kompa nic Ci nie da, dla mnie to łapie Ci lewe powietrze. Zła regulacja, mieszalnik, też tak mieliśmy, że auto paliło nam 20l/100 a po zrobieniu mieszalnika 10l/100 i muła straciło.pzdr

na pewno komp nic nie powie o stanie kabli WN. wykryje za to błąd układu zapłonowego i to mogą być kable, świece lub cewki. troszke nie dokładnie ale zawsze coś. uwzględnia temp. pracy, ale działania termostatu nie, można sprawdzić m.in. prace sądy lambda,ptrzepływomieża, klimatyzacji i inne. to może być lewe powietrze, JEZTOM może mieć racje.

Miałem podobnie tylko tyle że spalanie(LPG) cały czas miałem w miare na równym poziomie (13-15) tylko że auto szło gożej niż mój kadett 1,4i. Udałem się więć ni wymiane filtra gazu i regulacje. Po tych zabiegach auto chodzi teraz jak przecinak i spalanie spadło mi do (12-14) A przyczyna??? Zawalony filtr LPG i zbyt duża dawka gazu.

Cały koszt 30PLN

Pozdrawiam