Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ViZi BMW Friend BMW e36 318i Kraków | 2005-06-27 14:12:11 Witam!
W czwartek wybieram sie na diagnostyke silnika, bedzie podlaczony do kompa i sprawdzona cala elektryka. Robie to w zwiazku z wysokim spalaniem auta oraz zmuleniem sie.. Przed tym zabiegiem mialbym kilka pytan ![]() -czego NIE wykryje taka diagnostyka? -czy powie cos o stanie kabli WN? -czy uwzgledna wszystkie czujniki i termostaty? -na co szczegolnie zwrocic uwage? Problem jest taki ze auto naprawde duzo pali. 16-18l LPG przy normalnej dosc spokojnej jezdzie. Czuje tez ze jest przymulone, ale i na PB jak i LPG. Wolne obroty na PB sa ok, na LPG przy zimnym silniku troche go dlawi czasem. Na cieplo OK. Stawiam na elektryke, dlatego ta diagnostyke robie.. Kwestie przymulenia porusze w kolejnym watku. Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc |
![]() krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-06-27 20:11:03 na pewno komp nic nie powie o stanie kabli WN. wykryje za to błąd układu zapłonowego i to mogą być kable, świece lub cewki. troszke nie dokładnie ale zawsze coś. uwzględnia temp. pracy, ale działania termostatu nie, można sprawdzić m.in. prace sądy lambda,ptrzepływomieża, klimatyzacji i inne. to może być lewe powietrze, JEZTOM może mieć racje. |
![]() Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-06-27 20:34:28 Miałem podobnie tylko tyle że spalanie(LPG) cały czas miałem w miare na równym poziomie (13-15) tylko że auto szło gożej niż mój kadett 1,4i. Udałem się więć ni wymiane filtra gazu i regulacje. Po tych zabiegach auto chodzi teraz jak przecinak i spalanie spadło mi do (12-14) ![]() Cały koszt 30PLN Pozdrawiam |