MotoNews.pl

Siwy dym po uruchomieniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po przerwie.

Od razu pochwalę się, że mam w swoim essim nowy stary silnik, zamiast poprzedniego przytartego, z którym nie mogłem jeździć jednorazowo dalej niż 80 km bez przerw na stygnięcie Dla odmiany ten nowy zaczął mi kopcić z rana albo po przynajmniej godzinnym postoju. Kopci na siwo przez około 15 sekund, potem wszystko się normalizuje.

Wiem na pewno, że mechanik, który przekładał silnik trochę pokopał elektrykę (zwarcie na potencjometrze przepustnicy i podobne atrakcje), ale to już sobie sam przemierzę i poprawię w wolnej chwili. Natomiast pytanie moje dotczy tego dymienia - na razie zakładam, że może być problem z mieszanką spowodowany złymi sygnałami ze źle poskładanej elektroniki. Czy to może mieć związek z kopceniem, czy już się przygotowywać do wymiany uszczelniaczy zaworów lub czegoś takiego?

Pozdrawiam

Raczej na 99% uszczelniacze jeśli to pojawia sie po godzinnym postoju a znika samoistnie po 15 sec. pracy

Jaki to jest koszt?

myśle że uśredniając ok 130 zł

komplet uszczelniaczy to 40zł a robota to już zależy czy mozesz sobie to sam zrobić czy dać do mechaniora i to jeszcze zależy jak drogiego

TEZ TO MAM I SIĘ NIE PRZEJMUJ W OGÓLE NIKT NIECH SIĘ NI EPRZEJMUE bo co to tylko uszczelniacz ludzi inne klopty spotykają i co mają powiedziec

Cytat:
2005-06-27 11:10:08, Remarq pisze:
myśle że uśredniając ok 130 zł

Miałem na myśli łącznie z robocizną.To zależy jeszcze od warsztatu bo u mnie są takie które robią to za 100 i takie za 150 zł czyli życie ...

Zadzwoniłem do pierwszego lepszego warsztatu fordowskiego, powiedzieli, że 130-140 zł, czyli tak jak pisał Remarq.

Kup uszczelniacze i myslę iż wrocławianie ci pomogą jest tam silna grupa speców

Ciesze się że pomogłem ci z tą ceną, ale nie cieszę się że ty będziesz musiał to zapłacić
Pozdrawiam