Szyba do corolli HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Pękła mi szyba przednia w corolli 2000; pęknięcie ma kształt łuku i długość 20cm ale zaczyna sie od krawędzi. "Pękło się" samo bez ingerencji np.kamienia Auto nie było nigdy bite itp. Czy ktoś mnie oświeci ile kosztuje przyjemność wstawienia nowej szyby? Czy warto to zrobić w ASO? Na co zwracać uwagę? Czy rodzaj (producent) szyby ma jakieś znaczenie?

pozdr.
evka

szyba poza ASO ze 200-250 zetów. w ASO pod 2000 zetów

Ja płaciłem 300 za szybę+50 za klej+chyba 30 za podkład.
Wstawiałem z żoną.

Witaj!

Ja zaplacilem za szybe 341, wstawienie 120. Nie pamietam jakiej firmy (chyba jakas zaczynajaca sie na Y).

Pozdrawiam
K

Cytat:
2005-06-27 09:12:09, sugarfree pisze:
Witaj! Ja zaplacilem za szybe 341, wstawienie 120. Nie pamietam jakiej firmy (chyba jakas zaczynajaca sie na Y). Pozdrawiam K

Moja jest MADE IN RPA he he he

gorzej jak bedziesz chcial sprzedac autko pozniej i ktos zobaczy ze na szybie jest jakies napis PIKLINGTON albo cos innego bez loga Toyoty, pierwsze co by mi sie nasunelo to ze autko mialo przedniego dzwona, i raczej omijalbym takie autko juz

Cytat:

orzej jak bedziesz chcial sprzedac autko pozniej i ktos zobaczy ze na szybie jest jakies napis PIKLINGTON albo cos innego bez loga Toyoty, pierwsze co by mi sie nasunelo to ze autko mialo przedniego dzwona, i raczej omijalbym takie autko juz
Cytat:

No niby tak ale na szybach jest podawany rok jej produkcji i jak ktos chce to i tak cos znajdzie.

kup tanią podróbkę. zerób zdjęcia uszkodzeń starej szyby, poproś w zakładzie wymiany o opis powodu wymiany szyby. przy sprzedazy kupuyjącemu pokażesz co masz i wytłumaczysz powód wymiany

ja bym kupił tylko szybe pilkingtona(w E11 JT i E12 UK) jest to producent który dostarcza swoje szyby na pierwszy mopntaż do tych i innych równiez modeli TOYOT.Nie kupuj NORD-GLASS-a,szybko sie rysuja(sazbyt miekkie).Poza tym szyba jest elementem ktory jak inne rzeczy w samochodzie ulegaja wyeksploatowaniu.

Cytat:
2005-06-28 17:42:43, MarekOskroba pisze:
Poza tym szyba jest elementem ktory jak inne rzeczy w samochodzie ulegaja wyeksploatowaniu.

Oczywicie,znam przypadek gdy gościu wymieniał wycieraczki bo mu mazały a okazało się że szyba jest do wymiany.

Cytat:
2005-06-29 01:13:53, paniol2005 pisze:
Oczywicie,znam przypadek gdy gościu wymieniał wycieraczki bo mu mazały a okazało się że szyba jest do wymiany.

Nie straszcie mnie
I niech mi nikt wiecej nie pisze że chlapacze brzydko wyglądają

Pozdrawiam

Moja szybe chyba tez przydaloby sie zmienic, tyle odpryskow od kamyczkow to nigdy nie widzialem