Diesel m21- brak paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Spotkał mnie kretyński problem, miałem resztke paliwa i myślałem, że dojade i nie dojechałem tuz przed pracą-parkingiem brakło mi paliwa. Teraz wiem, że mam rezerwe na max 90km.

Nigdy nie miałem diesla i ponoć trzeba odpowietrzac coś, gdzieś, jakoś, no własnie, wleje rope, podpompuje ręcznie, jest tam pod maską cos takiego, i co dalej? Prace kończę o 17:30 i musze sobie poradzić... pzdr

Cytat:
2005-06-28 14:38:51, Jeztom pisze:
Spotkał mnie kretyński problem, miałem resztke paliwa i myślałem, że dojade i nie dojechałem tuz przed pracą-parkingiem brakło mi paliwa. Teraz wiem, że mam rezerwe na max 90km. Nigdy nie miałem diesla i ponoć trzeba odpowietrzac coś, gdzieś, jakoś, no własnie, wleje rope, podpompuje ręcznie, jest tam pod maską cos takiego, i co dalej? Prace kończę o 17:30 i musze sobie poradzić... pzdr

mialem podobna sytuacje w dieslu (nie moim oczywiscie ale go prowadzilem;]) citroen C15 1,8d, kupilem 2 czy 5 litrow ropy juz nie pamietam dokladnie wlalem odpalilem i pojechalem dalej bez zadnych ceregieli. samochod napewno nie ucierpial bo jezdzi do dzis a bylo to ze 2 lata temu

no i po problemie. Nie trzeba było niczego odpowietrzać, odpalił bez problemu, tylko troszke trzeba było pokręcić- logiczne. pzdr

czy w 324 nie ma elektrycznej pompki?

Cytat:
2005-06-29 13:45:51, piotrfire pisze:
czy w 324 nie ma elektrycznej pompki?

gdzieś kiedys się dowiedziałm, nawet nie pamiętam od kogo czy z czego, że jak mi sie skończy paliwo, to mam problem, a okazało sie, że nie mam. Pompka jest elektryczna, ale pod maska mam jeszcze ręczną(?!) nacisnąłem ze 3 razy zanim wsiadłem do auta i podciągła mi ropke.