MotoNews.pl
7 MK4 boczny bialy kierunek...prosba o pomoc.. problem!!! (103064/45) - NT

MK4 boczny bialy kierunek...prosba o pomoc.. problem!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj orionek zostal sprowadzony bez bocznych kierunkow byla zaslepka!. Jako ze ojciec *zhomologowal* go na hak. Musialby byc boczne kieunkowkazy. Kupil pomaranczki od jakiegos FIATA 125p i przywalil 2ma srubkami i bylo przez 10 lat ok. Mi zbrzydl pomaranczowy kolor zapragnalem miec biale wiec kupilem takie nbiby ORYGINALNE boczne biale KWADRATOWE DO mk4. Wszystko pieknie z tym ze jak je przymocuje to lekko bedzie widac dziurki po srubkach ale to nic. Druga sprawa te kierunki sa bez tych wciskanych adapeterkow na zarowke (ktora notabene jest bardzo ladna pomaranczowa). Zostaje mi dwie opcje w zasadzie 3

1) kupic adapterki pod MK4 zalozyc nowa pomaranczowa wciskana zarowke i cieszyc sie bialym swiatelkiem kierunkow

2) kupic zarowke taka wciskana z taka blokada boczna metalowa (taka kuleczka - standard) spilowac te klosze nowe biale wcisnac STARY adapter i jakos to poskladac i przylepic do bokow autka ;D

3) kupic JESLI TO mozliwe i zalozyc caly nowy komplecik WIEKSZY
ktory w sobie ma juz adapterek, kwestia czy w dziure po MK4 to podejdzie! Za tym bym reflektowal... COS TAKIEGO!!!!

PORADZCIE COS ?!?!?!?
Zdjecia z akcji nieostre robione na szybko z reki, ale mam nadzieje ze cosik widac!

-zdjęcie MKv
-otwór mam 20/26, wcięcia 14/10, kierunek szer. 33mm
-do MKV: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=55495516
-żarówki pomalowałbym na pomarańcz, a na wierzch srebrny lub biały, by nie było widać przez szkiełko ciemnej plamy
-można też dać większe, żeby zakrywały otwory po śrubach, ale nie znam większych kierunków
-moim zdaniem temu essiemu pasuje kwadratowy, ale to kwestia gustu, można dać nawet od mondeo http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=55559151
-do ciemnego auta dałbym ciemne kierunki...

WOW thx za fotke i opis!
Ja mam dokladnie taka sama dziure i dokladnie takie same kierunki KWADRATOWE jak na tej aukcji po 20 PLN (ja kupilem ciutke taniej ;D). Tylko te *adapterki* mam inne i nie wejda mi do tych migaczy bo ja mam jak wczesniej napisalem od fiacika jakiegos. A ja zamontowalbym pod katek 45 stopni... Mysle ze wygladaloby to OK a zakrylbym w pelni dziury po srubkach!.
Zobrazowalem to na przykladzie ;D

NIE TAK!

---
TAK!?

Co Wy na to?

Pytanko!
Czym malnac zarowke aby dawala pomaranczowe swiatelko?
Lakier do paznokci?

Lakier do paznokci, lekkie przerobienie nakladek kierunkow i.... oto wynik. Wyglada naprawde przesympatycznie ;D

film 800kb... ;D

[ wiadomość edytowana przez: biernus dnia 2005-06-28 19:56:50 ]

ja tam wogole nie mam kierunkow pocznych i sie ciesze!! nie podobaja mi sie za bardzo takie kierunki... ale to moje zdanie!! a tobie biernus calkiem cajnie wyszlo

Pytlar dziekuje dziekuje. No wyszlo OK. Jak na taki naklad pracy i mocy finansowej wyszlo IDEALNIE ;D Mam nadzieje ze troszke sie to potrzyma ;D