Sybwoofer aktywny pod siedzenie - help

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54456167
co sadzicie o tym subwooferze aktwynym??
mam toyote yaris z przody mam zamiar wasdzic glosniczki hertz dsk 130 a ten subwoofer pod siedzenie. wiem ze subwoofery aktywne to nie jest najlepszy pomysl ale niestety msuze kupic taki zeby mi sie miescil pod siedzenie. podobno nawet pod siedzeniem jest wiazka kabli w yarisie w ktoej sa tez kable do wlasnie subwoofera aktywnego do radia.
a mzoe ten sub bylby lepszy??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55722355
lub
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55546909
co o tym sadzicie??

Heja.
Po pierwsze to ten Alphard to żaden aktywny sub , tylko najzwyklejszy subwooferek pasywny, przecież jest wyraźnie napisane że trzeba go podłączyc po końcówke z radia...po drugie o "jakości" głośników tej firmy krążą już legendy...ale jak nie masz innego wyboru i nie możesz pozwolic sobie na zakup pożądnego suba + wzmaka to bie.. no kurcze nie powiem jednak bierz, bo nie mogę polecic komuś czegoś czego sam bym nie kupił. Wątpie również żeby którykolwiek z kolegów z forum polecił Ci te konstrukcje.

Pozdro.

w sumie to chyba w gre wchodiz ten boszman. kosztuje 250 zl a najtanszy i chyba jedyny taki blaupunkt kosztuje 700zl a to jest roznica. nie mgoe wsadzic sobie suba do bagaznika i podlaczyc przez wzmaka bo mam toyote yaris ktora jezdzi tez moja mama. a takiego suba wsadze poprostu pod sedzenie i bedzie jako tako grralo.

Ja mam podobny problem. Mimo iż chodzi o omegę B caravan, która ma mase miejsca na subwoofer z tyłu, nie mogę sobie pozwolić na tradycyjny manewr, gdyż to nie jest mój samochód a ojca.

Natomiast taki subwoofer jak ten Boschmann może nie jest wystarczający dla maniaków car-audio, ale generalnie stosunek ceny do możliwości czy potrzeb chyba jest ok? Ja tylko nie wiem czy taki subwoofer daje poprawny efekt i jest to jedyny mój problem. Ale sobie myślę, że jak głośniki za 300 zł w zadowalającym stopniu nagłaśniają mój pokój, to subwoofer nawet podobnej klasy spokojnie poradzi sobie w samochodzie.

Rzecz ostatnia... jestem laikiem i tak się zastanawiam, czy jest możliwość odfiltrowania niskich częstotliwości tylko na sub, żeby głośniki w drzwiach nie męczyły się basem, tylko odpowiadały za tony średnie.

No powiem wam że jakbym już musiał koniecznie wybrac pomiędzy tym Boschmanem a Alphardem to wziąłbym...tfu tfu... Alpharda i podłączył pod radio, on przynajmniej jest w drewnianej skrzynce a nie w obudowie z polimerów ( nie wiem co to za tworzywo ale w komputerowych głosnikach takie obudowy do basu sa często spotykane i przy głośniejszym słuchaniu pierdzą i drgają a nie grają...ale mi sie zrymowało ).
Co do odfiltrowywania niskich częstotliwości, to jak najbardziej tak, taka możliwośc istnieje, np z poziomu wzmaka...albo przyzastosowaniu odpowiednich elementów pasywnych, czasami nawet z poziomu radia-zazwyczaj w trochę droższych konstrukcjach.
Kończe pisać bo mi facio odrzucił trzy rysunki wykonawcze z PKMów i tym samym wypełnił mi weekend...

Pozdro.

no ale ja nie mam wolnych kanalow juz w radiu
a na takiego suba jest orginalna instalacje w toyocie wlasnie pod siedzeniem pasazera dlatego musze miec takeigo suba. wiec co myslicie o tym boszmanie?? bedzie to grało czy nie??