Jak obniżyć przód(przez skrócenie sprżężyn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przeszukałem wyszukiwarke i nie moge znależć tematu tak się zastanawiam by obciąć po jednym zwoju ze sprężyn z przodu bo juz mnie denerwuje ten podniesiony przód i mam takie pytanie jeśli wyjme spreżyy to ucina się z gory czy dołu pewnie zgóry wiem że był taki post ale nie moge znależć

ja tam slyszalem ze sprezyn to sie nie powinno ucinac. i nie wiem czy warto bo komplet obnizajacych kosztuje kolo 450 zl a na sam przod pewnie kolo 200zl.

Cytat:
2005-06-23 12:07:17, tolo84 pisze:
ja tam slyszalem ze sprezyn to sie nie powinno ucinac. i nie wiem czy warto bo komplet obnizajacych kosztuje kolo 450 zl a na sam przod pewnie kolo 200zl.

Jeżeli wymieniamy sprężyny należy wymienić też amortyzatory przystosowane do takich sprężyn. Oczywiście Polak potrafi więc...

pozdr
Mariusz
e34 525i

Jeżeli sprężyna nię będzie krótsza niż 3cm to moga zostać seryjne amorki

Cytat:
2005-06-23 11:59:38, draiwer5 pisze:
przeszukałem wyszukiwarke i nie moge znależć tematu tak się zastanawiam by obciąć po jednym zwoju ze sprężyn z przodu bo juz mnie denerwuje ten podniesiony przód i mam takie pytanie jeśli wyjme spreżyy to ucina się z gory czy dołu pewnie zgóry wiem że był taki post ale nie moge znależć

Mam przed soba katalog Jacky Auto Sport i są tam Klamry ściągające spręzyny, więc obcinać nie trzeba, możesz sobie zrównać jeden zwój z drugim i juz mam obnizone... pzdr

Cytat:
2005-06-23 12:58:18, Jeztom pisze:
Mam przed soba katalog Jacky Auto Sport i są tam Klamry ściągające spręzyny, więc obcinać nie trzeba, możesz sobie zrównać jeden zwój z drugim i juz mam obnizone... pzdr

znaczy jak?

czyli TAK

Cytat:
2005-06-23 13:23:28, tolo84 pisze:
czyli TAK

no właśnie ;]

ale i tak bym sie w to nie bawil bo znalazlem na allegro komplet sprezyn (przod+tyl) do e36 obnizajacych o 30mm za 360 zl. ceny do e34 sa chyba takie same. gdzies tez zauwazylem sprezyny obnizajace na tyl do e34 za 80 zl. moze na prozd tez gdzies sie znajda w podobnej cenie.

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=54455268 ten koles moze bedzie mial cos do e34

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-06-23 13:40:55 ]

Mialem ten sam problem z przodem i ucielem jeden zwoj (gorny) jezdze juz z tym dwa miesiace i nic sie nie dzieje a autko ladnie sie opuscilo

mam pytanko czy ktoś się orientuje czy sprężyny z e30 normalnego pasują do Touringa czy nie ma tam czasami różnicy na srednicy goleni.

tych klamer nie polecam kiedys mialem ten wynalazek do do pierwszego deszczu . spadl deszcz miedzy scisnieniete zwoje dostalo sie troche piasku z woda i tak niemilosiernie skrzypialy te sprezyny przy skrecaniu ze obciach na maksa

Faktem jest że już było to rozpatrywane na forum.
Zgadzam się z Tolem,ja też bym nie obcinał tylko postarał się o krótsze na Allegro.
Jak byś obcinał to pamiętaj że sprężyny mają płaskie końcówki tak by spoczywały w swoich kielichach.
Wybór pozostawiam tobie ale ja za takimi przeróbkam i "garażowymi"-znaczy półsrodkami nie jestem.Tym bardziej że ma to związek z przyczepnością i ktoś to wyliczył dla tej długości jaką wyprodukował.