MotoNews.pl

Padl nawiew powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Ze wzgledu na chorobe nie jezdzilem autem pare dni, raczyli sie moi starsi. No i dzisiaj
1. Zepsuty wylacznik el. szyb - to pikus.
2. Nie dziala nawiew, na zadnym biegu. Bezpiecznik jest ok, na bezpieczniku nie ma pradu. Od czego radzicie zaczac. Podejzewam skrzynke bezpiecznikow, ale az strach sie tego tykac. W kazdym razie jak najlatwiej wyeliminowac sprawe wylacznika i silnika. Podac + na wejscie przelacznika, czy jakos inaczej? Z gory dzieki za sugestie.

Ps. Jednak do auta trzeba miec podejscie

pozycz sobie prad do bezpiecznika z bezpiecznika obok - dokladnie tak samo mam zrobione u siebie z nawiewem

Cytat:
pozycz sobie prad do bezpiecznika z bezpiecznika obok - dokladnie tak samo mam zrobione u siebie z nawiewem

Dzieki Puniu, tak zrobie. Podejzewam, ze to sciezka, bo jak wsiadlem do auta to nawiew byl na 3. Skoro caly czas tak jezdzili, to pewnie ndwatlila sie sciezka. Zrobie prozwizorke, a przy okazji wyciagne ta skrzynke, jak bede mial duuuuzo czasu

u mnie ta prowizorka dziala on kilku lat i tez nie mam kiedy sie za nia zabrac

Cytat:
u mnie ta prowizorka dziala on kilku lat i tez nie mam kiedy sie za nia zabrac

No wlasnie, prowizorki bywaja najdluzej uzywane. Ale w tym roku planuje wybebeszyc srodek z auta, wiec przy okazji skrzynke wywale

hee tez mialem taka prowizorke, nawiew byl podlaczony do papy paliwowej. Niestety pewnego dnia sciezka od papy tez sie przepalila.

miałe to samo .. któregoś dnia a było to w zimego marca tego roku po prostu przestało działać.. szukałem pytałem . i w koncu trafiłem do elekrytka . on opptrzył i rzekł .. ze fordy tak mają i że zaraz zrob inkasując 30 zł ... za 20 min pracy .. zrobił tzw. baypass czyli wpiął prad skąs indziej w skrzyce bezpieczników . i działa do tej pory

Cytat:
miałe to samo .. któregoś dnia a było to w zimego marca tego roku po prostu przestało działać.. szukałem pytałem . i w koncu trafiłem do elekrytka . on opptrzył i rzekł .. ze fordy tak mają i że zaraz zrob inkasując 30 zł ... za 20 min pracy .. zrobił tzw. baypass czyli wpiął prad skąs indziej w skrzyce bezpieczników . i działa do tej pory

No tak, tylko w tym tepie (juz mam baypass na cewce), to bede mial plontatnine kabli i cos sie kiedys zjara. Nie mowie juz ze to nie w moim stylu

A u mnie skończyło się to wymianą wirnika w silniku dmuchawy.

Cytat:
2005-06-28 21:54:05, niesztof pisze:
No tak, tylko w tym tepie (juz mam baypass na cewce), to bede mial plontatnine kabli i cos sie kiedys zjara. Nie mowie juz ze to nie w moim stylu

no w sumie masz racje ale jak jest na dworze -20 i nie mam kaski na nową skrzynke bezpieczników to tra kombinować ..

Cytat:
no w sumie masz racje ale jak jest na dworze -20 i nie mam kaski na nową skrzynke bezpieczników to tra kombinować ..

Ja nowej nie kupie, bez przesady. Nie zaplace za czesc 1/10 wartosci mojego samochodu (jesli nie wiecej). Tak wiec zamierzam, zgodnie ze wskazowkami znalezionymi na forum wyremontowac moja skrzynke! Zobaczymy jak bedzie