MotoNews.pl
9 Volvo V70 a LPG (104121/0) - NT

Volvo V70 a LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Moje pytanie tyczy się doboru i dalszej eksploatacji instalacji LPG w Niemczech.
Samochód to Volvo V70 z silnikiem 2.0
Jaką wybrać instalację by nie mieć problemów z przeglądami w Niemczech oraz z dostępem do części zamiennych.
Może przy okazji polecicie mi sprawdzony zakład gdzieś w okolicach 3-miasta, bo tam mam zamiar dokonać owej operacji.

Pozdro.
Mayster

Witam.
Z rejestracją w Niemczech są problemy jeśli nie masz do instalacji abgasgutachten. Są jednak głownie DEKRA stacje które to mogą odebrać. Najlepiej jest zabudować VSI PRINS oraz BRC gdyż one posiadają homologację na całe Niemcy.

Cytat:
2005-07-05 00:08:12, mayster pisze:
Witam Moje pytanie tyczy się doboru i dalszej eksploatacji instalacji LPG w Niemczech. Samochód to Volvo V70 z silnikiem 2.0 Jaką wybrać instalację by nie mieć problemów z przeglądami w Niemczech oraz z dostępem do części zamiennych. Może przy okazji polecicie mi sprawdzony zakład gdzieś w okolicach 3-miasta, bo tam mam zamiar dokonać owej operacji. Pozdro. Mayster

ewentualnie zamienic volvo na ..... volvo, tylko z fabryczna instalacja LPG

Witam

Dzięki „croma1” Wszystko jasne poza tym obco brzmiącym sformułowaniem „abgasgutachten” Co to takiego i z czym się je? Jeśli miałbyś czas i ochotę to byłbym wielce zobowiązany za bardziej szczegółowe informacje. Wyjaśnię, że pytanie zadaję w imieniu przyjaciela z za Odry, więc niektóre tamtejsze realia związane z LPG są mi obce.

Pozdro.
Mayster

Witam.
na nasze trochę cięzko przetlumaczyć ale jest to mniej więcej certyfikat klasy spalin dla danego modelu samochodu.
Abgas spaliny
gutachten może dopuszczenie
bo gutachter dopuszczający, sprawdzający itp.

ale tak jak u nas zależy to także od diagnosty albo odbierze albo nie odbierze .