| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-06-30 22:43:15 A czemu od razu uszczelka pod głowicą???
Jakie są objawy puszczającej uszczelki to na tym forum było ze setki razy. Że płynu chłodzącego ubywa to też pisano czemu, nieszczelność pompy wody, odparowanie itp. Uszczelka oczywiście też Może masz gdzieś nieszczelność gdzie Ci olej ucieka??? Mnie ucieka przez uszczelkę miski olejowej. Cena 35 zeta a jakoś nie mam czasu się za to zabrać. A wymiana uszczelki pod głowicą to nie taka tania sprawa więc lepiej dokładniej popatrzeć. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-06-30 23:40:16 Objawy to przede wszystkim maselko pod korkiem oleju i slady oleju w zbiorniczku wyrownawczym plynu chlodzacego.
Postaw samochod na jakims suchym podlozu, niech popracuje chwile w jednym miejscu, potem odjedz i zobacz czy sa jakies plamy. Obejrzyj tez dokladnie silnik z gory i z dolu. Kiedy pada uszczelka plyn moze albo laczyc sie z olejem (wtedy raczej nie bedzie ubytkow, tylko raczej objawy wymienione wyzej) albo wywalac plyn chlodniczy na zewnatrz. Sam plyn moze uciekac z wielu miejsc, wiec konieczne jest dokladnie przejrzenie wsyzstkich wezy itd. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-07-01 07:39:46 Niezależnie od przyczyny wycieków mam świetną metę na naprawy. Jest to hurtownia części DW z 2 podnośnikami.Mechanicy są dobry (znam ich parę lat) i tani.
Namiary "MOTO-KOR" ul.Danusi 6 Warszawa tel:675-76-57 ( Bródno) www.moto-kor.com.pl |