| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-08-06 09:48:48 No więc tak: Od jakiegoś czasu dziwną przypadłość zaobsarwowałem w moim sprzęcie, a mianowicie co jakiś czas przestawały mi działać spryski Ale potem jakoś tak znowu działały (jak wiele rzeczy w S-Pero ) No i chyba z dwa dni temy pryk prysk i tyłek Potem zapomniałem, ale wczoraj też coś tam próbowałem popsikać szybkę i oczywiście suchość! No i otworzyłem maskę ale niestety płyn był i to pełniuśko Więc chyba wydatek mnie czeka... bo przy otwarciu drzwi faktycznie cisza.... ale Maciuś się nie poddał i przeprowadziłem bezpośrednie podłączenie pompki do akumulatora i Na początku coś tam tylko tak burczało ale tak ledwo ledwo, ale obudziło się i działa! Podłączyłem noramlnie i jest spryskiwacz. Tylko ciekawe na jak długo Kabelki do podłączenia na krótko i rozbudzenia pompki na wszelki wypadek wezmę na wyjazd nad morze |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2005-08-06 10:07:23 Plump jak by co to się nie martw , ja wymieniałem pompkę jakieś dwa miesiące temu bo całkiem padła, koszt około 26 PLN więc żadna tragedia |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-08-06 10:31:19 Tylko że w Kraku wszytko jest droższe niż u Was I tak wolę nie wydawać na tą pompkę, bo ziarko do ziarka |
wolnylogin Espandryl Kraków | 2005-08-06 12:15:04 Przy okazji pompki.
Nie dziala mi chyba "od zawsze" sygnalizacja niskiego poziomu plyny w zbiorniku spryskiwacza. Nie jest to wielki problem, ale wypadaloby zrobic
Czy ktos mial ten problem i wie od czego zaczac grzebanie? q |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2005-08-06 13:13:47
tez juz bylo walkowane tysiace razy nic nie piszesz jaki masz silnik i czy masz ABS jesli masz zbiornik spryskiwacza na zewnatrz to nie ma czujnika jesli w nadkolu to jest wtedy trzeba zaczac od zarowki przez kable az do czujnika |
wolnylogin Espandryl Kraków | 2005-08-06 13:22:47
Faktycznie, bylo w archiwum
Ciekawe skad taki zwiazek, ze jak nie ma ABS to nie ma czujnika? Mam 1.5 bez ABS, w takim razie wszystko gra. q |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-06 14:47:23 Plump, daj sobie spokój z reanimacją.
Zreanimujesz, stracisz CAŁY DZIEŃ, a pompka i tak będzie tryskała do połowy szyby. Kup nową i weź dodatkowy dyżur w pracy, EFEKT = nowa pompka (spokój na kilka lat) + (suma za dyżur - 20 zł.) |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-08-06 17:01:31 Dalczego cały dzień? Straciłem 3 minuty i działa :d
A co do centusia to i owszem, nawet na rowerku jeżdże do pracy do wiąże się z oszczędnościami 5 zł za jeden raz a mam 12 km Liczę tylko samo paliwo, bez amortyzacji i takich tam |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2005-08-06 21:10:31
A spalonych kalorii to nie liczysz ?? Zupki + repeta, podwójnej dietetycznej goloneczki i takie tam ????
[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz dnia 2005-08-06 21:11:21 ] |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-06 21:11:48
no i zajeżdżony napęd roweru |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2005-08-06 21:14:50
Nie mówiąc już o praniu zapoconych koszulek, majtów i skarpetek z każdej rowerowej wycieczki |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-08-07 16:19:14 No co racja to racja ale przyjemność większa jest Brzuszek spada, a żona coraz bardziej na mnie leci
A po 11 latach (5 przed i 6 po ślubie) to chyba fajnie
ps. nie wspomnę o niezliczonej rzeszy lasek którę będą się teraz gapiły na moje wysportowane ciałko |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-08-08 07:22:43
Panowie!!! Samochód Plump'a zarabia . Stoi i zarabia pieniążki dla właściciela.
Wzorowa postawa obywatelu Plump!!! Szkoda, że jak tak nie mogę, za daleko do pracy. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-09 08:48:15 plump - chcesz zarobić 500 zł w kilka sekund? Jedź gdzieś w nocy na jakąś osiedlową uliczkę gdzie stoi znak STOP, sprawdź czy nie ma w pobliżu policji i bez zatrzymywania się przejedź przez STOP ze 2 razy. |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-08-10 01:34:39 Zarobiłem już trochę!! Wczoraj przejechałem na czerwonym świetle i przed wczoraj też
Jest takie jedno newralgiczne miejsce w Krakowie, gdzie można dostać kur....cy i w końcu człowiek nie wytrzymuje nerwowo i jedzie na czerwonym (wczoraj np 3 autka poszły na czerwonym )
Ciekawe czy Krakowiacy zgadną o jakim miejscu mówię?? |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-08-25 08:43:21 WSTRETNI KRAKACZE! JUŻ NIE DZIAŁA
Ale i tak chwilę pochodziła, a teraz muszę kupić
Wkurzają mnie te szczególiki, duperele w tym aucie! W zimie nic się nie dzieje (oprócz akumulatorka, który ma prawo bo stary jest), a w lecie to co chwilę coś To rozrusznik (spalił się chyba przez nieodbijającą stacyjkę bo teraz mam inny używany i raz mi nie odbił ), to sprzęgło (znikł mi płyn i nie wiem wcale dlaczego ), to stukające drzwi przez luzy na sworzniach, to podświetlanie radia (to w sumie nie wina auta), coś przerywa i nie wiem co jest winą (może kable, może świece), gaśnie czasem przy odpaleniu i nie można zapalić potem (było o tym dużo, ale nikt w zasadzie przyczyny nie znalazł), teraz ta pompka! Kur.... Ech, a takie by było fajne autko |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2005-08-25 14:41:02
Przynajmniuej nudno nie jest
a co do gasniecia to sprawdź ciśnienie pompki paliwa. U mnie dawała za niskie i były akcje takie że casem zapalał czasem nie. czasem po gzodinnym postoju, a czasem po całym dniu. Po wymianie pompki dolegliwości ustały. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-25 15:19:27 plump - oddaj auto do Żyda. |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-08-26 08:20:12 Eech... tego mi się tym bardziej nie chce robić Za leniwy jestem na sprzedawanie i kupowanie, szukanie
Poza tym ja teraz i tak jeżdżę rowerkiem he hee |