Ekonomizer w Samarce ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

jak wiemy w samarce mamy ekonomizer tylko nie bardzo wiem ktore polozenie jest korzystne ?? wskazowka po lewej czyli na zoltym tle ? srodek (czarne tlo) czy moze calkiem na prawo ?

Prawe - gdy na czarnym polu jest - wtedy jest mniejsze spalanie

czy gdy juz wpadne jak zamontowac ekonomizer podlaczony nie jak w 2107 do gaźnika bodajrze tylko do przewodu paliwowego idacego do gaźnika(w 2106 nie ma miejsce do ktorego mozna podlaczyc ekonomizer) poprzec przepłwomież - bedzie spełniało swoja funkcie?przyblizoną...

Cytat:
2005-07-03 13:47:15, MikeB pisze:
Prawe - gdy na czarnym polu jest - wtedy jest mniejsze spalanie

ok dzieki..... a gdy zaczyna sie zblizac do polowy i do zoltego to kiszka co nie ?
jaki to zakres obrotow jest ?? 2000-3000 ??

Najmniejsze spalanie wg ekonomizera jest przy 3 - 3,5 tys. obrotów.

a czy ktos wie jaka może byc przyczyna tego ze ekonomizer nie działa?? bo umnie strzałka jest wychylona maksymalnie w lewo za złote pole i sie nie rusza

Cytat:
2005-07-04 12:15:37, czyzyk84 pisze:
a czy ktos wie jaka może byc przyczyna tego ze ekonomizer nie działa?? bo umnie strzałka jest wychylona maksymalnie w lewo za złote pole i sie nie rusza

Podłącz go
sprawdz może się wężyk wysunął

a ja chce u siebie w 2106 ekonomizer a nie wiem jak go podlaczyc nie mam takiego wyjscia pod ekonomizer (chyba) jak w 2107 .jakie jest inne rozwiazanie??

Dajcie sobie spokój z tym ekonomizerem - mało przydatny. Lepiej zamontuj sobie obrotomierz. A jak już bardzo chcesz to zamontuj sobie uniwersalny ekonomizer, widziałem ostatonio w sklepie ekonomizer+obrotmierz+wskaźnik ładowania za 68zł

Cytat:
2005-07-05 22:05:59, kubik_44 pisze:
Dajcie sobie spokój z tym ekonomizerem - mało przydatny. Lepiej zamontuj sobie obrotomierz. A jak już bardzo chcesz to zamontuj sobie uniwersalny ekonomizer, widziałem ostatonio w sklepie ekonomizer+obrotmierz+wskaźnik ładowania za 68zł

a mozesz mi podac gdzie?obrotomierz mam .ekonomizer i wskaźnik ładowania przyda sie i to bardzo.poprosze wszelkie info. w necie nie ma zabardzo ekonomizerów/przepływomierzów...