Jak podłączyć wsk. temp. oleju lumela

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !

Przyszedł do mnie dzisiaj ten wskaźnik lumela - pokazuje temp oleju/voltomierz.

Wychodzi z niego 5 kabli :
-2 x biały
-czerwony
-niebieski
-czarny

do czego je podłączyć ?

A i bagnet - pszyszedł pusty w środku (bez kabla), ale w komplecie jest jakiś przewód w półprzezroczystej izolacji, z taką małą zaślepką która podejdzie pod ten otwór w bagnecie- tak gdyby ten przewód miałby wejść w bagnet, a ta zaslepka uszczelnić go - z jednej strony przewód zakończony jest wsówka (końcówką męską) z drugiej strony tylko pocynowany - czy jak ten kabel włożę w bagnet to czy będzie wszystko działać ok ? Czy z bagnetu wychodził tylko jeden kabel ?

Postaram się jak naszybciej dać fotki (jeszcze dziś)

witam, daj email to wysle ci instrukcje

Witam to ja sie podepne pod temat , moje pytanko ,jak mam zegar temp. z lady ,jak go podpiac zeby pokazywal temp oleju i czy czujke moge miec z poldacza,czy musze miec z lady, chodzi mi o jakis schemat, stronke www, albo kjakies info jak te kable podpiac, tak samo z cisnieniem oleju mam zegar i jak to podpiac

rapet jak masz wskaznik temperatury? taki z deski czy jakis dodatkowy, jak masz taki z deski wymontowany to najlepiej zeby podpiac go pod czujnik z lady, wskazania temperatury beda wtedy w miare dokladne

Wlasnie takie mam ,temp. wody i cisnienie oleju ,tylko nie wiem jak to podlaczyc

tez chce zalozyc u siebie temperature oleju i cisnienie, mam zegary od Lady juz chyba od miesiaca i niewiem jak je podlaczyc.

Skan instrukcji podlaczenia lumela na mojej skoromej stronie a dokładnie :

http://dooh.virtu.pl/maluch/pliki/lumel.zip

a jakies inne schematy ze zwyklym czujnikiem w misce??

No wiec podlaczylem wskaznik lumelka zgodnie z instrukcja ale jakas kupa wyszla... woltomierz dziala dobrze, podswietlenie jest niby wszystko ok tylko, ze jak przelacze na temperature oleju na wskazniku to wskazowka leci od razu na maxa wprawo - na 160. Zamienilem kable na czujce ale jest dokladnie to samo..... czujka to F1. I teraz pytanie - mial tak ktos? Jak dokladnie podlaczyc kabel do czujki - wsunac go do konca bagnetu a drugi do masy?

szukaj drugiej czujki, niestety ale ta juz skonczyla swoj zywot

ja tak mam wlasnie. Juz cuda robilem uklad stabilizujacy na 12V LM7812 i dalej qpa. Ale mam plan go nastroic rezystorem kalibracja bedzie wygladac tak : szklanka z woda 80 stopni i krecenie rezystorem az pokaze na mierniku 80 stopni.

Panowie a ktos z was podlaczyl ten wskaznik lumela ze zwyklem czujnikiem od CC ktory sie wkreca w miske ?? Ten czujnik od CC to termistor.