Brak długich świateł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
......Witam wszystkich forumowiczów, od paru dni nie świcą mi światła drogowe czy to jest jakiś bezpiecznik czy też jakaś "kostka" ?? a jak tak to która to ? MK IV 1990r.

a może przełącznik zespolony

a inne lampiony Ci śmigajom? (np poświetlenie tablicy rej, zegarów itd).Stawiam na przełącznik zespolony (tak miałem w MKV, wystarczy wyczyścić styki, podgiąć blaszki-temat poruszany na forum), ale może przekaźnik, bezpiecznik, żarówki, kable...Trza sprawdzić

wszystko świeci , a z tymi długimi to było tak że najpierw mi jedna nie świeciła (tylko lampa drogowa) połączyłem ją na krótko z tą drugą co świeciła i wszystko było OK az do wczoraj. niewiem który to jest ten przekaźnik. moze ktoś wie co jest odpowiedzialne za długie w MK4 ??

Bezpieczniki najpierw sprawdź. Potem pomyślimy.

bezpieczniki na samym początku sprawdziłem są OKo

a wiec tak
bezpiecznik to numer 9(lewe swiatło drogowe)
10(prawe)
a przekaznik to numer (litera) I (to jak patrzysz od przodu widzisz bezpieczniki a zanimi przekazniki to przekaznikjest (taki mały biały) w prawym górnym rogu drugi od prawej(pierwszy jest od swiateł mijania)

dzieki znalazłem te dwie białe kostki jutro je wymienie to zobaczymy czy będzie świecić dzięX wszystkim za pomoc