MotoNews.pl
10 Przenoszenie drgań silnika do kabiny (107004/0) - NT

Przenoszenie drgań silnika do kabiny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdy odpale auto drgania silnika są przenoszone na kabinę - oczywiście na wolnych obrotach, bo gdy dodam gazu to jest już ok. I tu mam pytanie - prawie pewien jestem, że te drgania są przenoszone przez zawieszenie lewego przedniego koła - co może być uszkodzone? dodam, że na początku tylko czasmi drgało a teraz już cały czas.

Przez zawieszenie koła? jakim sposobem?a poduszki pod silnikiem sprawdzałes?pzdr

A na jakim poziomie masz obroty w momencie jak są te drgania kabiny?? Bo ja mam podobnie, dopóki się silnik nie zagrzeje to mam strasznie niskie obroty(ok. 300-400), silnik potrafi zgasnąć. Jest tak przez jakieś 5 minut, bo potem jak sie już zagrzeje jest ok.
Problem z tym mam niesamowity, bo nic na to nie pomaga. Wymieniłem silnik krokowy, przpływomierz, rure od powietrza i dalej jest to samo. Więc sprawdź bo może masz to samo....

w 12-letnim dieselu to raczej napewno sa poduszki pod silnikiem.
pzdr

ja mam obroty ok

Cytat:
2005-07-25 08:19:58, pi3s pisze:
w 12-letnim dieselu to raczej napewno sa poduszki pod silnikiem. pzdr

też stawiam na poduszki pod silnikiem. A co do wiekowości to myślę, że to regułą żadną nie jest, mój diesel ma 13lat i ponoć poduszki są oryginalne(mówię ponoć bo ja tego stwierdzić nie potrafię). pzdr