| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wik Fiat 132A Szalona Wieś | 2005-06-28 23:10:56 Witam!
Mam pytanie do speców od Argent, (np. do Pana Automatica). Z jakiego auta może pasować przerywacz kierunkowskazów (ten na 5 bolców co między przekaźnikami jest. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam! ps. do moderatorów- jeśli mój wątek jest w złym miejscu, to prosze o przeniesienie go tam gdzie trzeba, dziękuje. |
Wik Fiat 132A Szalona Wieś | 2005-06-29 23:56:44 Witam!
Ja mam Argente z 81roku, ale ona jest taki przekręt że wygląda na tą nowszą ma szerokie zderzaki, stabilizator z tyłu. kiedyś była turbodieslem (a chyba w 81 ich jeszcze nie było). Miała dzwona bo podłużnice z przodu naprawiane były. Ja ją kupiłem w maju z dziurawą podłoga i połatałem troszke. Przerwyacz jest między przekaźnikami taki wiekszy biały na 5 bolców z oznaczeniem 0801. Przerywcz jest koloru białego. Taki najwiekszy pomiedzy przekaźnikami. Niestety zostawiłem ją w Mielcu, bo bez kierunków wole nie ryzykować. Oznaczenia na nim są następujące: +, L, P, I, 31. A koloru kostki do której sie wpina nie pamietam na 100%ale chyba różowa była (4 lub 3 od prawej). Firmy SIPEA chyba. jest też drugi przerywacz na 3 bolce ale on jest od awaryjnych i działa, jest produkcji polskiej(APE Opole) i sprawuje sie wyśmienicie. Mój Tata pytał po sklepach i nigdzie nie mają.
Pozdro! |
Wik Fiat 132A Szalona Wieś | 2005-06-30 21:56:06 Witam!
Czyli przerywacz to tylko to czarne? Czyżby zepsuł mi sie przełącznik zespolony? O nie ;( Gdzie ja coś takiego znajde teraz? Jade jutro do mielca zobacze co i jak. A to 0801 to wyłacznik czasowy oswietlenia wnętrza? Zgadza sie mam tacze z tyłu i na dodatek opony 185/80 czyli koła jak z wozu drabiniastego. I nawet z jedynki mi nie chce normalnie ruszać. hehe tylko skacze bo za długie biegi są. Prędkościomierz oszukuje.V jest słaba bo jak próbowałem max wycisnąc na obwodnicy tarnowa to na liczniku było ok 123km/h, oszukuje mi o ok 20% to było ze 150km/h i dalej sie nie wkręcał.Ale jakbym na 3ce cisnoł max i potem na 4ce to bym pojechał szybciej. 2.0 to jednak nie 1.5.
Ale hamulce to mam takie ze w moim dużym fiacie to sie nie umywają. Żylety! Testowane ostatnio w górach. hehe Niestety w sobote wyjeżdzam i nie wiem czy ją doprowadze do użytkowania. Dzięki za info pozdro! ps. jak zarobie jakas kase to sobie kupie drugą na części i bede miał wszystko gdzieś. (dużo ludzi tak robi). |
Wik Fiat 132A Szalona Wieś | 2005-07-01 13:18:47 Witam!
Ale na górze napisałem że ten czarny od awaryjnych to mam APE Opole poland. (polski).- teraz wiem że on i od kierunków jest. A teraz zgłupiałem i nie wiem czy dobrze napisałem profil opon. Nie pamietam już czy mam 185/80 czy na 70, ale w każdym razie za duże i to dużo. Jak sie za nią wezmę po powrocie z wyjazdu to bede sie jeszcze pytał. Jutro wyjeżdzam i już nic przy niej nie podłubie. Ale napisz mi jeszcze jakie są V-max'y przy moście z TD i oponach 185/70 R14. (wiem że sa dużo wyższe od tych z przodu). Oświetlenie wnętrza nie gasnie wcale i musze aku odłączać. Co z tym zrobić? Bo kostki 0801 nie dostane napewno. Pozdrawiam! Dzieki za pomoc! ps. dziś pierwszy raz zapaliła sie dioda zielona na check panelu. , ale to dlatego że kostke wyjołem. hehe
|
automatic | 2005-07-01 17:19:53
|