Rozrusznik chyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegos czasu moj MKIV Xr3i jak sie zagrzeje to nie chce potem odpalic. Poprostu rozrusznik nie chce pokrecic. Kiedy juz silnik ostygnie normalnie kreci. Szczotki w rozruszniku sa ok. nie wiem teraz co to moze byc...

To moze tulejki na rozruszniku? Tak zazwyczaj sie dzieje jak jest duzy na nich luz. Wtedy wirnik sie klinuje no i wiadomo co...

Dodam tylko ze koszt tulejek ok. 10zl tylko najlepiej miec wirnik rozrusznika. A wymniana bardzo prosta

a jaka bedzie cena takiego przedswiewziecia? tz wyminay wirnika? tulejek?

Wirnika nie musisz wymieniac, po co? A wymiana tulejek - jak odrobine zdolnosci posiadasz, to sam sobie zrobisz.

Bylem wlasnie u znajomego mechanika i on powiedzial ze to nie bede tuleki bo jakby to one sie popiepszyly to wcale by nie palil ani na zimno ani na cieplo. hmm... teras to juz nie wiem bo on mowi ze to moze cewka albo aku...

W takim razie poczekamy az inne osoby napisza. Ja sie zt ym problemem borykam od dawna, po wymianie tulejek jest zdecydowanie lepiej, choc nie idealnie! Ale taka juz uroda 1.6EFi. W kazdym razie poszukaj w archiwum watkow w stylu nie pali jak cieplo. Bylo tego co nie miara

mam dokładnie ten sam problem...a wiec czekamy na rady innych

Dzisiaj kupilem nowy akumulator i wszsytko jest ok. kreci nawet jak jest cieply.

no wiec ja wsadzielm tez prawie nowy akumulator z innego wozu, i narazie wszytko gra, jak cos bedzie nie tak bede pisał

Silnik 14i CVh też mi się zacinał na ciepłym rozrusznik po wymianie akumulatora na nowy jest idealnie jak fabryka przykazała.

Ja tak mialem tydzień temu. Rozkreciłem rozrusznik dokładnie wyczyściłem i od nowa nasmarowałem całość i jest ok

u mnie znow to samo jak sie zagrzeje to nie pali...ale jak przekrece z 20 razy to załapuje...