OPEL SENATOR 2.5 20 litrów gazu przy spokojnej jeździe!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
PAnowie co mam zrobic co wymienic gdzie regulowac jak mój opelek ma duze spalanie...benzyny pali ok od 8 do 11 litrów przy mojejnjeździe wiec jak na moje powinien sie zmiescic w 13 czy 14 litrów gazu a nie 20!!!!

byłem wiele razy na regulacjach i niby jest dobrze wyregulowany ale musze sie sam zabrac za niego...

czy wymiana filtra gazy powietrza czy membrany...

mam rozwalony przepływomierz ale to powoduje tylko ze na benie nie chodzi za równo ale jedzie a na gazie chodzi normalnie...

co mam robic...moze reduktor jest juz wyjechany...

pomóżcie bo nie wiem co robic a senatorka kocham..

pzdr
Krystian

za mało komkretów podałeś, ile kkm ma instalka kiedy wymieniałeś świece, fitr powietrza i gazu, jakiej mocy reduktor itp
od rzeczy eksploatacyjnych- filtry zależy zużycie przede wszystkim

Stary silnik 2,5 pali ci 8 - 11 l/100 benzyny po miescie????

Silnik to 2.5 na wielopunktowym wtrysku....
jak go kupiłem to strasznie duzo palił gazu przekraczał nawet 30 litrów...i wsadziłem mu od mojego staergo senia reduktor gazu (silnik 2.0) i zaczoł palic w miare ladnie no ok 18 litrów ..

moze to ze reduktor jest zle dobrany wp[ływa na to ile pali???

faktycznie zak zobaczyłem filtr powietrza to sie załamałem prawie ze czarny od tych moich wiejskich dróg a filtr gazu wymieniony był jakies 5 tys temyu...

ile kosztuja reduktory gazu i czy one róznia sie wielkoscia...

pozdrawiam

reduktory różnią się mocą i np dla 2.0 może być 100kw czyli do 136 ps a dla 2.5 jest za mało a nowy kosztuje ok 250 ale używkę można taniej, membrana w parowniku też ma wpływ i świece a filtr powietrza w szczególności wpływ na spalanie

Cytat:
staergo senia reduktor gazu (silnik 2.0) i zaczoł palic w miare ladnie no ok 18 litrów

Ja pier..lę, to może włóż reduktor od cienkiego to spalanie spadnie do 5 litrów