[S] Znaczek od Fiata 125p Special

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam do sprzedania oryginalny znaczek od Fiata 125p Special, szczegóły w opisie aukcji.

Zapraszam

moge sie mylic, ale czy "p" nie oznaczalo przypadkiem p...olski?

Tak właśnie...czy ktoś coś wie na temat tego znaczka?
Nigdy nie słyszałem o polskim Fiacie 125 special.
Bart???Help

jakis dziny ten znaczek nigdy nie slyszalem o takiej wersji w polscewiec nie wiem jakie stanowisko zajac co do tego wynalazku
moze zeczywiscie Bart albo Qba pomoga

Znaczek dostałem od mojego śp. dziadka który pracował ponad 40 lat w FSO. Jak wspomniałem dziadek już nie żyję i nie mogę dokładnie ustalić od jakiego modelu ten znaczek pochodzi. Szukałem informacji na necie i spotkałem się z Fiatem 125 Special który wychodził we Włoszech na początku lat 70'tych. Nigdzie nie znalazłem zdjęcia tyłu samochodu ze znaczkiem i dlatego nie dam głowy że to emblemat tego właśnie modelu.
Co do literki "P" to faktycznie wskazywało by to na rodzimą produkcję, ale Fiata 125p Special nie znalazłem.

Zmieniając temat - znaczek jest raczej niepowtarzalny, w 100% oryginalny i chyba z tego powinien cieszyć się przyszły właściciel.

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Zenon_zawodowiec dnia 2005-06-25 13:50:54 ]

hejo to moze ktos w koncu oswieci wszystkich ...i powie od czego jest ten znaczek bo strasznie mnie to ciekawi

odswiezam. czy wie ktos cos na ten temat bo ciekawosc zjada mnie od srodka

odswiezam

ja sadze ze jest to poprostu jeden z "gadzetow" nie wprowadzonych do seryjnej produkcji a zaprezentowany polskiemu kontrachentowi przez wlochow wraz z projektem fiat 125p. kupujac licencje na 125p "nasi" nie zdecydowali sie na wszystkie opcje oferowane przez wlochow{kolory tapicerki wyposazenie wnetrza itp}, sadze ze "125p specjal" mial byc lux wersja kanta analogiczna do wloskiego fiata 125specjal ale ze wzgledow oszczednosciowych i ideologicznych nie wprowadzona do produkcji.

a tak z ciekawosci zapytam skoro jestesmy przy znaczkach... widzial ktos znaczek "127p3" ?? taki jak kazdy inny znaczek na montowanym w wawie 127p tyle ze z mala cyferka 3 "przyczepiona" do literki "p"... widzialem juz dwa takie na 3 drzwiowej wersji 127 mk1.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-06-30 22:48:30 ]

z tym specjalem to moze masz racje albo poprostu moze polacy wyprosukowali znaczki szybciej niz kupili licencje i moze wlasnie byly jakies plany by kupic licencje na lekko okrojonego 125 specjal ale mozliwe ze nie doszli do jakiegokolwiek porozumienia i na znaczkach sie skonczylo . odnosnie tego 127p3 to ciekawe bo pomimo iz czesto zwracam na nie uwage to jeszcze nigdy ich nie widzialem