Najuboższa wersja omci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To może z innej beczki..
mamy juz temat najstarsza omega, zobaczmy teraz kto ma największą wersję "bida" chwalcie się

moja łamaga: prawdopodonie RP'88, silnik najprawdopodobniej 20SE, full wypas:
1)brak wspomagania kieronicy
2)tarcze przód niewentylowane
3)totalny brak elektryki:
a)lusterka man
b)szyby korba
4)jeden wyjątek: centralny zamek
kto "lepszy"?

Cytat:
2005-06-15 21:32:06, mirekk pisze:
To może z innej beczki.. mamy juz temat najstarsza omega, zobaczmy teraz kto ma największą wersję "bida" chwalcie się moja łamaga: prawdopodonie RP'88, silnik najprawdopodobniej 20SE, full wypas: 1)brak wspomagania kieronicy 2)tarcze przód niewentylowane 3)totalny brak elektryki: a)lusterka man b)szyby korba 4)jeden wyjątek: centralny zamek kto "lepszy"?

A masz rozrusznik czy korba krecisz?

Cytat:
2005-06-15 21:57:37, Nav pisze:
A masz rozrusznik czy korba krecisz?

pewnie pali na popych jak stary telewizor...

mirekk, bez obrazy...

znaczy goła w ryj...

goła ale omegai też pięknanagie jest piękne

zamiast rozrusznika podłączam młynek do kawy
jest tylko zawsze jeden ból: muszę go zawsze odnieść do domu, bo stara skrzeczy

hehehe ale przynajmniej w jednym tutaj mnie nikt nie przebije chyba, że ma ktoś omcie bez centralnego zamka

[ wiadomość edytowana przez: mirekk dnia 2005-06-16 08:49:40 ]

Ad.1 Jest - po pół roku jazdy bez.A Ty nie masz bo nie masz czy zepsute - jak nie masz to znaczy ze masz większe przełożenie na przekładni 22:1 i lekko się kręci - spróbowałbyś pojeździć bez pompy 14,5:1 - to jest zabawa

Ad.2 Wentylowane - ale to się nie liczy bo od rdzy i brudu już są niewentylowane - dupa z tą wentylacją jak nie ma otworów przelotowych przy osi

Ad.3 a) moje lusterka reguluje się z tylko z ZEWNĄTRZ - nie ma nawet dźwigni w kabinie
b) korba

Ad.4 central bez pilota - only kluczyk

Uważam się za lepszego

proponuje wg TEJ TABELI podliczyc to co sie ma i podac wynik.
Niech wygra najsłabszy

A ja mam tylko 4 biegi...

no i pewnie masz ciutek większy silniczek żeby sobie deko lepiej poradził z przełożeniem na jedynce 2,45

Moja ma tylko wspomaganie kierownicy i centralny zamek, ale bez pilota. Poza tym żadnej elektryki, nie ma szyberdachu, ABS-u, klimatyki i w ogóle żadnych innych rzeczy. Skrzynię ma co prawda pięciobiegową, ale i tak jest chyba czołówce golasków. Jednak i tak i tak ją lubię, a gdyby jeszcze nie rdzewiała... Pozdrawiam Artros

mirekka masz w swojej omie atermiczne szybki?czy tam welury?

pozdrawiam

A W OMACH BE BYŁO PODŚWIETLANIE KOMORY SILNIKA??

Cytat:
2005-06-16 20:21:01, omegafan pisze:
mirekka masz w swojej omie atermiczne szybki?czy tam welury? pozdrawiam

no nie... to byłby już luksus na luksusy

Cytat:
2005-06-16 09:33:12, Solltys pisze:
Ad.3 a) moje lusterka reguluje się z tylko z ZEWNĄTRZ - nie ma nawet dźwigni w kabinie b) korba Ad.4 central bez pilota - only kluczyk Uważam się za lepszego

no dobra...
mam regulaje lusterek od wewnątrz, która i tak nie działa...
ale pilot u mnie tesch nie występuje
Solltys: idziemy na komromis; 1:1

Witam.
Wspomaganie co prawda mam, ale tarcze tez niewentylowane, z elektryki to chyba tylko podświetlenie w kabinie , siedzenia ze skaju, ochydne plastyki, lusterka regulowane recznie, lewe nie dzialalo, ale naprawili, brak centralnego (moze jest, ale nie dziala, bo jakis silownik w klapie bagaznika znalazlem), brak obrotomierza, no i silnik 1,8 na gazniku oraz duze ubytki w progach i obciachowy taksówkowy kolor czyli jasnokremowy, myślę że kwalifikuję się do czołówki

[ wiadomość edytowana przez: Szcurek dnia 2005-06-29 11:24:24 ]

Skoro omy tak rdzewieja,to nastepny konkurs na najlzejsza.hihi. Moje bardzo dawne autko,kupa lat wstecz,historyczna ascona po 20 latach opuszczenia tasm produkcyjnych mocno schudla,blachy porobily sie dziurawe,ppojecie jak tylni wozek to tylko z ksiazki, naturalnie obnizona,sprezyny w kufrze,przod kielichy,co to sa kielichy?,podloga to kawalek lekkiej dykty,ale jak na 1.6D to szla jak zyleta,mozna bylo sie z poldkami scigac.V max 170km/h pozniej przestala jezdzic,stala sie lzejsza o miske olejowa i pewnie gdzies 20 mikronow po obwodzie na tlokach,z przegrzania.