MotoNews.pl

Juz po wymianie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W zakladzie w Bedoniu pod Lodzia wymieniono mi:
Przednie sprezyny - na oryginalne wzmocnione
amorki - na gazowe Sachsy
tarcze na Brembo
klocki na Ferodo Premier
laczniki stabilizatora
koncowki drazkow
lozyska gorne amortyzatorow
lozyska kol
A na koniec zalozenie paska antystatycznego i ustawienie zbieznosci.

Cala robote zrobil jeden czlowiek w 3 i pol godziny, zaplacilem 250zl.

Ja w tym czasie w koncu przylutowalem sobie bebechy od lewego lusterka i poprawilem kilka mniej waznych ale denerwujacych drobiazgow.

Czekamy na pierwsze wrażenia z eksploatacji.

Czy możesz podać namiar na ten warszat?
Tomek

Zapomialem wspomniec o wstrzyknieciu Motor Life'a pod uszczelki od tloczkow.

Oczywiscie.
Auto Naprawa
ul. Brzezińska 45
Bedoń Przykościelny
95-025 Andrespol
tel. (042) 213 40 22
Grzegorz Kołodziejczyk

Jadac od Lodzi (przez Widzew) dojezdzasz do Andrespola, na swiatlach w lewo, przejazd kolejowy i juz za nim widac tablice przy drodze. Kawalek przed zakladem jest jeszcze sklep motoryzacyjny.

Moje pytania dotyczy łozysk kół, po jakim przebiegu moge spodziewać sie konieczności ich wymiany, kiedy zaczynaja buczeć?

Ja nie pomoge bo nie wiem jaki przebieg ma moje auto niestety. W czasie jazdy niby nie slyszalem szumu lozysk a po zdjeciu i przy kreceniu reka wyraznie bylo go slychac...

Cytat:
2003-02-13 15:43:24, Ptaszyna pisze:
Ja nie pomoge bo nie wiem jaki przebieg ma moje auto niestety. W czasie jazdy niby nie slyszalem szumu lozysk a po zdjeciu i przy kreceniu reka wyraznie bylo go slychac...

Niby muzyk a takich dźwięków nie słyszał.... kiepsko panie...

No ale mie powiedziałes jak się teraz jeździ????????????!!!!!!!!!!!

Swoją drogą ile za części dałeś... ?

mi łozyska z tyłu padły w okolicach 90kkm, z przodu jeszcze nie robiłem, no ale zobaczymy w lato...
teraz mam akumulator do wymiany (odwlekam jak mogę)
i problem z kontrolką silnika (będę walczył razem, z p.Sławkiem we wtorek)
no i komplet opon na lato już za pare miesięcy :(

a ja jutro będe robił
- tarcze brębo max
- klocki ferodo premier
- szczeki ferodo
- przetoczenie bębenków tylnych
- podciągniecie linki recznego
- wymiana drugiej sprężyny z przodu
-wymiania gumek, plastików i tej blachy nad spręzyną w kolumnach przednich
- wymiania obu poduszek McPersona

....a i będe zakładał termometr zewnątrzny

...i wysprzątam samochodzik

jednym słowem.......będzie cycuś

Jak sie jezdzi? Naprawde to jeszcze nie wiem, przy spokojnej jezdzie calkiem fajnie, czuc ze sztywniej i jakby tak... sprezysciej? A jak tarcze i klocki troche sie dotra i wygrzeja to zobaczymy jak to naprawde hamuje.
Zamontowane czesci kosztowaly 1350zl.
Mam jeszcze mechanizmy wycieraczek i zmiany biegow ale to moze w przyszlym tygodniu.
Nachodzi mnie chcec wymiany bebnow, szczek i lozysk tylnych kol.

Rewelacja panowie i panie, rewelacja...
W prawdzie mam juz zalozona ta rozporke i moze poprawa prowadzenia jest tez po czesci jej zasluga ale naprawde jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
W weekend zrobilem w koncu traske i mialem okazje poszalec troche noca po pustych drogach (ech to scinanie zakretow :D).
Autko trzyma sie drogi jak przyklejone, teraz to by sie fotele kubelkowe przydaly bo troche sie samemu lata po wnetrzu! ;)
Oczywiscie zeby nie bylo za pieknie, nierownosci wyczuwa sie teraz o wiele bardziej, jezdzac np po Ostrowie Wlk. i tamtejszym centrum wylozonym kostka myslalem ze dostane cholery.

ale 1600zeta polecialo..o ile dobrze policzylem..eh motoryzacja to drogi sport:)))

Jak się sprężynki zowią? Mówić, że "standardowe do espero, ale wzmocnione"?

Dokladnie oryginalne - wzmocnione. Sprzedawcy najpierw sie patrza z politowaniem ale jak juz spojza do katalogu to znajduja wlasnie 2 rodzaje do wyboru - zwykle i wzmocnione.
Ceny niestety potrafia bardzo sie roznic, po tym jak uslyszalem 300zl za sztuke a znalazlem po 180 bylem bardzo zadowolony, skonczylo sie jednak na 60zl za sztuke i to jest podobno normalna ich cena. Oznaczenie twardosci realizuje sie poprzez mazniecie sprezyny roznymi kolorami farby, bialy - standard a potem juz nie pamietam... hehe
Te maja biala, zielona i jeszcze jakas plamke.