MNTSZ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanko - z którego roku jest Twoja bryka...... w ankiecie zaznaczyłes "przed1995" ......
Do tej pory myślałem ze to mój jest najstarszy (czyt oryginalny) w klubie

Oglądałem zdjęcie (fakt że mało widać ) - ale zauważyłem że prawe lusterko masz takie jak esperynki z żerania po 1996r.
Choć zarys lewego przypomina moje
więc albo się pomyliłeś albo masz jeszcze starszego esperaczka odemnie po delikatnym crasz teście (przód ewidentnie) i przycierce boku - gdzie do wymiany poszło lusterko prawe, a z braku starszego typu założono nowy......

No właśnie !!!
Jeśli jest z przed 95 roku to na 99% nie był kupiony w Polsce!
...tak mi się bynajmniej wydaje... bo w 94 to chyba jeszce nie produkowali u nas tych sprzętów!

juz sie tlumacze: :))))
MOj ojciec kupil to Espero bodajze w marcu 95 roku, bylo sprowadzone jako pierwsza dostawa esperali do Polski wiec chyba dlatego.... Pamietam jedno, to Espero zamowione bylo z ABS i poduszka, ale przyszlo bez : koreancy powiedzieli ze takiego jakie zamowilismy nie maja i mozemy brac to albo czekac....coz wzielismy. Aha z ciekawych rzeczy przy zamawianiu tego espero: kolor jaki zamowilismy to bylo : BLACK&RED a dostalismy.. no wlasnie, nie wiem.... - sprawdzcie sami w galerii.
Co do dzwonow mojego Esperala:
3 razy ktos wjechal w dupe
raz mocny dzwon w prawy bok (od tamtej pory nie mam raczki w tylnych drzwiach, i wlasnie stad to inne lusterko)
raz przod
i jeszcze raz prawy bok...
a i jeszzce schaczylem sie z kolesiem lewym lustrem i poszukuje obudowy takiego lusterka
NO coz to tyle jesli chodzi o historie espero... jak bardzo chcecie to moge wam przedstawic prawie wszystkie awarie...

to też 95 ..... i mój jest z tej samej partii tylko że kupiny we wrześniu.

Pierwsze zarejestrowane espero w Warszawie
....a odnosnie zamawiania było dokładnie to samo....miała być poduszka ABS Klima itd itd.... full opcja...no i przyszedł tylko z klimą ...... tożeśmy z ojcem małą narade przeprowadzili......ja powiedziałem że mi się podoba i jush....ojciec zaczał kręcić głową że poduszka i ABS......i wkońcu stanęło na moim...czyli esperaczek przyłączył się do naszej rodzinki :) i służy wiernie do dziś......i zyli długo i szczęśliwie

ehhh masz racje tomek bylem przekonany ze to jest `94, ale po twoim ostatnim poscie stwierdzilem ze trzeba to sprawdzic i rzeczywiscie samochod zarejstrowany po raz pierwszy w 12.07.95 i rok produkcji 95!!!.... czyli sklamalem w ankiecie..... Wydawalo mi sie ze byl on kupiony w marcu 95 i dlatego logiczny wydawal mi sie rok produkcji 94... Za pomylke przepraszam....
Heh, ale i tak moj jest najstarszym autkiem w klubie :))))))
Ale twoj jest pewnie szybszy... i zdecydowanie w lepszym stanuie...
pozdrawiam
wojtek

Ha powiem więcej nasze esperaki są dokładnie z tej samej serii - to była słynna pierwsza seria 100 szt .....tylkoże mój pojechał sobie jeszcze do niemiec skad został odesłany bo nie miał poduszki i ABS-u

a pamiętam jak to było w 95 r ...wtedy jeszcze nie mialem prawka....i jeździłem sobie jako pasanger ..ludzie się patrzyli...pytali co to jest...jakaś nowa wersja vectry z rynku amerykańskiego...jakiś nowy citroen......kiedyś nawet usłyszałem że to Cadillac
...wszyscy którzy oglądali chwalili że ładny, ładnie wykonany i wogóle bajer........ a potem gdy dowiedzieli się że daewoo jest koreańskie ...to stał się tandetą...

....i szczerze to mnie drażni - tocze teraz taką małą wojenka na inym forum z fanatykami marki dojcze szajse VW...... i wmawiają mi że passat jest lepszy od espero
i że za podobne pieniądze można kupić paska w lepszym stanie niz espero...... i że ogólnie daewoo to gówno ....

Cytat:
2003-03-01 23:55:23, Tomek-Mydlowski pisze:
Ha powiem więcej nasze esperaki są dokładnie z tej samej serii - to była słynna pierwsza seria 100 szt .....tylkoże mój pojechał sobie jeszcze do niemiec skad został odesłany bo nie miał poduszki i ABS-u

a pamiętam jak to było w 95 r ...wtedy jeszcze nie mialem prawka....i jeździłem sobie jako pasanger ..ludzie się patrzyli...pytali co to jest...jakaś nowa wersja vectry z rynku amerykańskiego...jakiś nowy citroen......kiedyś nawet usłyszałem że to Cadillac
...wszyscy którzy oglądali chwalili że ładny, ładnie wykonany i wogóle bajer........ a potem gdy dowiedzieli się że daewoo jest koreańskie ...to stał się tandetą...

....i szczerze to mnie drażni - tocze teraz taką małą wojenka na inym forum z fanatykami marki dojcze szajse VW...... i wmawiają mi że passat jest lepszy od espero
i że za podobne pieniądze można kupić paska w lepszym stanie niz espero...... i że ogólnie daewoo to gówno ....

Podaj adres tego forum.

Ja odnośnie tego wcześniejszego "niedociągnięcia" przy zamawianiu naszych esperaków... mnie tesh coś takiego spotkało... a mianowicie sysko sie zgaadzało tylko... nie było zamówionego ABS-u i regulacji kierownicy (na klime nie bylo jush funduszy ) wszystko niby przy dobiorze autka grało tylko... no właśnie brakowało tych 2 rzeczy i co nam odpowiedział sprzedawca?! Że do tego modelu nie da się tych rzeczy zamontować piep...ł głupoty po prostu miał takiego na zbyci i tyle... a to dlatego że autko zostało wyprodukowane w maju 97r. a my go kupiliśmy we wrześniu 97r. więc biedaczysko sobie troche postał , ale i tak nie narzekam namój bolid...