MotoNews.pl
3 Umycie tapicerki (102285/0) - NT

Umycie tapicerki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,

Problem banalny - jakie macie doświadczenia i jakie płyny polecacie. Acha - tapicerka jest brudna i ze strości, ogólnie ma stare plamy, nie tylko"zwykły" brud.

Pozdrawiam,
Bojkot
PS. W wyszukiwarce nie znalazłem nic "pasującego".

Poczekaj na naszego speca w tych sprawach - Bartka

Ja postąpiłem tak, żona chciała wyczyścić kanapy i dywany w domu, więć po rekonesansie w ogłoszeniach typu -czyszczę dywany - i poznałem,,ciekawe" ceny / np jedna potrójna kanapa 45-70zł / Wyporzyczyłem w wyporzyczalni narzędzi taki sam odkurzacz piorący za 50zł/dobę + potrzebne proszki piorące.
Za te pieniądze mamy czyste kanapy, dywany i siedzenia + wykładzinyw dwóch samochodach.
Polecam to ekonomiczne rozwiązanie

o! super pomysł!!! thx

Super pomysł, tylko czy takim odkurzaczem można prać tapicerkę siedzeń samochodowych?????

Wykładzinę podłogową to napewno, ale myślicie że siedzeniom to nie zaszkodzi?????

Cytat:
2005-06-22 12:54:44, -JACO- pisze:
Super pomysł, tylko czy takim odkurzaczem można prać tapicerkę siedzeń samochodowych????? Wykładzinę podłogową to napewno, ale myślicie że siedzeniom to nie zaszkodzi?????

Jak poznasz zasadę działania odkurzacza piorącego to sam pozbędziesz się tych obaw.

Dzieki za zainteresowanie,

ale ja już używałem odkurzacza do prania dywanów i efekt kiepski.
PZDR
Bojkot

Cytat:
2005-06-22 14:39:49, BOJKOT pisze:
ale ja już używałem odkurzacza do prania dywanów i efekt kiepski.

Efekt jest dobry, ale w przypadku prania dywanu co tydzień, no maksymalnie co 2 tygodnie.
Z ciekawości to czym masz uwaloną tapicerkę, że odkurzacz już nie pomaga? Dywan w domu to można mieć uwalony np.śledziami w śmietanie.

Cześc,

To trudno powiedzieć to są stare plamy, jakby od czegoś tłustego, ogólnie to troche zanedbałem wnętrze pojazdu skupiając się na mechanice. A poniewaz mechanicznie ostatnio wszystko jest ok. to pomuślałem że wartoby trochę pomyslećo estetyce.
PZODR
bojkot

Ja uzywalem odkurzacza pioracego (jakis zwykly chyba za 400 zl z hipermarketu) i proszka Karcher do prania tapicerki foteli. Efekt jest bardzo zadowalajacy. Tylko trzeba wciac poprawke ze przynajmniej pare godzin (przy obecnej pogodzie) auto musi schnac.

A ja kupiłem dzisiaj piankę do mycia tapicerki z serii "moje auto" i wypróbowałem na boczkach drzwi - efekt rewelacyjny
Jutro wieczorem o tej porze Esperak będzie lepszy niż nówex salonówka

Dee, rozumiem, że to "efekt uboczny" spotkania ze Speederem i oglądania jego co-tydzień-malowanej-fury?

Po prostu mój zmysł estetyczny tak mi nakazuje zrobić

No i cały dzien minął na pucowaniu autka.
Nawet nie wiedziałem, że wnętrze ma zupełnie inny odcień
Teraz mogę powiedzieć, że mam salonowe Espero

Cytat:
No i cały dzien minął na pucowaniu autka.
Nawet nie wiedziałem, że wnętrze ma zupełnie inny odcień
Teraz mogę powiedzieć, że mam salonowe Espero

no jak ja u siebie wyprałem całego esperaczka w srodku łacznie z bagaznikiem to sie sam zdziwiłem ze jest taki odcien tapicerki

Cholera dopiero teraz zauwazylem ten watek ma sie to oko

Co do prania tapicerki jezeli jest bardzo brudna i brud jest stary to tylko karsher do prania dywanow naprzyklad. Musze niedlugo wyprubowac vanisz do prania tapicerek samochodowych i dywanow moze to bedzie niezle.

Cytat:
2005-06-28 18:45:10, Bartek1112 pisze:
Co do prania tapicerki jezeli jest bardzo brudna i brud jest stary to tylko karsher do prania dywanow naprzyklad.

ale Kwrsher płyn czy Karsher odkurzacz????

Dzisiaj przy okazji zakupow kupilem sobie "Preparat do czyszczenia tapicerki" z serii Moje auto zachecony postami DeeJey'a
Jak tylko odbiore auto od lakiernika (to juz w czwartek/piatek ) sprobuje odkryc prawdziwy odcien mojej tapicerki

Cytat:
2005-06-28 23:08:54, -JACO- pisze:
ale Kwrsher płyn czy Karsher odkurzacz????

Karcher proszek, niskopieniacy. Odkurzacz niekoniecznie bo kazdy dziala na takiej samej zasadzie, wazne zeby dobrze sciagal wode.

Witam.
Ja prałem tapicerkę ze starych plam "vaniszem". Efekt fantastyczny, też poznałem wtedy odcień tapicerki.
Pozdrawiam Kobar