Kolo zamachowe do BISA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest mozliwosc stoczenia (odelzenia) kola zamachowego ktore jest centrowane mimosrodowo??? Takowe znajduje sie w bisie i bardzo mnie to interesuje. Moze ma kotos namiary na kogos w krakowie kto by to zrobil???

Wszystko jest możliwe... Odelżone koło musisz wyważać razem z wałem i kołem pasowym. Niewyważenie koła jest neutralizowane przez niewyażone koło pasowe (jak się przyjżysz, to zauważyśż przeciwciężar na kole pasowym). Natomiast to koło zamachowe jest ustalane osiowo, nie mimośrodowo.

to da sie coś zrobić z tym kołem >??
Ja mam podobny problem koło pasowe z malucha i koło zamachowe z cc700 i co z tym zrobić ??

odświeżam bo mysle nad wasadzeniem wału do 650 z bisa i tu pytanie - czy wkładając wał z bisa musze zakładać go razem z kołem zamachowym od bisa?? jesli tak to czy można go odchudzić??

Jak chcesz dać koło z Bissa to nie tylko zamach,ale i pasowe(filtr odśrodkowy) bo teżma przeciwwage.wszystkie te 3 częsci razem mają jakiś sens.

sęk w tym ze własnie ja nie chce dawać koła od bisa, tylko od 650... ale słyszałem że wkładając wał z bisa należy twłożyć też zamach od bisa.. wiec jak to jest?

nie trzeba. wszystko bedzie ok, wrzucaj wał i montuj zamach od 650tki

mnie p.Kuś mówił, że jednak różnica jest, wał od bisa powinien być stosowany z oryginalnym zamachem. powiedział mi o tym, gdy mówiłem mu o swoim silniku, w którym siedzi właśnie wał bisowski.