Wymiana tłumika!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
MK6 1.4CVH. Mam do wymiany tłumik koncowy i mam ochote sam to zrobic. Kanal jest, tylko czy pojdzie bez problemu. W tego co widzialem to jest do odkrecenie obejma laczaca koncowy z reszta ukladu (powinna puscic) tylko czy te rury nie sa zapieczone?
Dam rade czy bedzie ciezko?
Pzdr

dasz radę ....to proste

Bedzie ciezko ale dasz rade mnie tez to czeka ja mam tłumik z regulacią głośności Lorbi

Pewnie że dasz rade a jaka jest z tego satysfakcja że sam, zaprzyj się i nie daj się .Pozdro

troche odrdzewiacza, porządne klucze i najwazniejsze: duuuzy młotek wtedy powinno sie udac

na wszelki wypadek wczesniej zaopatrz sie w cybanta czy jak tam sie nazywa ten element skrecajacy dwie rury
i pojdzsie latwo jezeli nie masz przerdzewialych rur
jezeli sa przerdzewiale to mozesz liczyc sie z tym ze sie wydechy ze soba polaczyly

No to bede walczyl. Mlotek jest to moze rury sie rozlacza.
Pzdr

Dasz radę

A powiedzcie mi ( bo niedlugo tez bede musiał wymieniać swoj tlumik końcowy ) jaki tlumik polecacie? Chodzi mi o to zeby to nie była "seria" tylko juz taki co jakos miło i delikatnie basowo sobie buczy... oczywiście nie chodzi mi o jakiegos potwora ktory mi zagluszy audio w srodku, ale o cos z czym da sie spokojnie i przyjemnie jezdzic ... Co jest wg was dobre ?

No nikt mi nie pomoze w podjeciu decyzji ?

Mam w 1.8DOHC sportowy tlumik (baaardzo glosny) taki juz byl jak kupilem essiego ale chce wywalic katalizator.Problemy mam dwa
1.katalizator jest wspawany (chyba fabrycznie) w wydech w jaki sposob moge go wyjac domowym sposobem??
2.czy wyjmujac katalizator na dluzsza mete nie uszkodze silnika??
prosze pomozcie

Cytat:
2005-07-04 23:31:48, axe_xa pisze:
Mam w 1.8DOHC sportowy tlumik (baaardzo glosny) taki juz byl jak kupilem essiego ale chce wywalic katalizator.Problemy mam dwa 1.katalizator jest wspawany (chyba fabrycznie) w wydech w jaki sposob moge go wyjac domowym sposobem?? 2.czy wyjmujac katalizator na dluzsza mete nie uszkodze silnika?? prosze pomozcie

Ad. 1 katowka i jechana

Ad. 2 a masz pewnosc, ze katalizator sprawny?? bo jak nie to tak jakby go nie bylo

To, wbrew pozorom trudne nie jest ja dałem radę wymienić wydech cały, a daleko mi do tytułowania się mechanikiem ale bez DUŻEGO młotka byłoby ciężko powodzenia