MotoNews.pl

[126] problem z rozrusznikiem przy cieplym silniku...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, ostatnio mam problem z uruchomieniem auta gdy silnik sie nagrzeje.. wiesza sie rozrusznik, ale nie tak jak zwykle tylko poprostu nie reaguje.... wciskam starter a tu cisza, nawet nie cyknie..
jak chwile postoi to nie ma problemu...
co to moze byc?

Siema
Sprawdź sobie kabel plusowy od rozruchu oraz masę silnika (czyli tą plecionkę idącą od altka do belki) jak jest już na wykończeniu to rozrusznik się muli,chodź jakby była wystrzępiona to były by też jaja na zimnym silniku,a nie tylko na gorącym
Dla pewności więc sprawdź sobie stan szczotek i tulejek w rozruszniku,nic więcej nie przychodzi mi do głowy...
Pozdro

EEEEEEEE tam petrock instalacja ci sie grzeje i musisz sobie taka
konsole walnac jak ja mam i bedzie git jak chcesz to ci swoja odsprzedam

przygasaja kontrolki jak wciskasz starter ???
jeśli tak to wina leży najprawdopodobniej w automacie rozrusznika
przy okazji wymień szczotki tulejki

a tak wogóle panie wojtku takich tematów było już mnóstwo

kontrolki delikatnie przygasaja, pozatym z tych tematow ktore widzialem to w zadnym nie bylo opisu mojego problema
tzn nie ma zadnego cykniecia rozrusznika.... za to jak chwile postoi to kreci bez problemu...

acha i doszlo cos jeszcze, zmienilem dzisiaj gaznik i mam problem z wolnymi obrotami, po ustawieniu chwile jest ok ale potem spadaja do tego stopnia ze gasnie silnik, efekt jest taki ze zeby miec kolo 1000 obr. to mam ciagle lekko podciagniete ssanie... uprzedzam ze dysze wolnych sprawdzalem...

masz uboga miesznake na gazniku ustawiona i zawsze po chwili motor bedzie chodzil coraz wlniej az zgasnie

dokładnie,wykręcaj śrubkę regulacyjną składu mieszanki tak długo,aż uzyskasz możliwie najwyższe obroty biegu jałowego,następnie zmniejsz troszkę obroty śrubką od wolnych obrotów,i znowu szukaj najwyższych obrotów kręcąc śrubką składu mieszanki,i wtedy jest optymalna mieszanka właśnie
i sprawdź też oring na wkręcie składu mieszanki,i czy nie masz gdzieś lewego powietrza...
Pozdro

dzieki! rano to sprawdze