| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-06 09:13:04 w lantrze sa dwie kontrolki, jedna ze otwarty bagaznik, druga ze drzwi.. co mnie denerwuje u mnie to to ze jak otworze drzwi to pala sie obydwie, jak bagaznik to tez pala sie dwie, wczesniej mi to nie przeszkadzalo..myslalem ze tak ma byc, poki nie dowiedzialem sie ze powinny sie palic oddzielnie od czego zaczac?
kiedys jeszcze poruszalem temat czujnikow ruchu od alarmu, radziliscie zeby sprawdzic czy luty nie puscily w samych czujnikach..problem w tym ze nie moge tego rozebrac ..i co dalej?
[ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-07-06 09:18:36 ] |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-06 09:49:49 MacTB dobrze pisze bo mam podobne wnioski hehehhe. Wygląda to na typowy skrót który robi się przy zakładaniu alarmu jak jest montarzysta leniwy a klient nie pilnuje . Oczywiście da się to zrobić dobrze a nawet lepiej niż fabrycznie:
1. mase z czujnika maski silnika podpina się pod obwód tylnej klapy dzięki czemu zyskujesz sygnalizacje niedomknietej maski. 2 mase z czujników drzwi spina sie z pozostałymi pkt 1 za pomocą diód tak, że maasa moze płynąć tylko do centralki alarmu a nie moze płynąc np od czujnika maski do czujnika drzwi -zapalając lamki wszytkie w srodku i na desce. Inwestycja ok 1zł problem tylko w znalezieniu miejsca gdzie zostałe spięte masy z czujników - jak montarz był w miare przyzwoity to powinny sie spotykać przy centralce alarmu. jak by co to wal na priv . |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-06 10:27:14 cos czuje ze chyba sam tego raczej nie zrobie.. jakie diody? |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-06 13:03:11 diody np takie klik me, a jaki masz alarm założony? wiesz gdzie jest centralka? jest od niej schemat? daj znaka na priv mozemy sie umówić to popatrze jak to wygląda w końcu mokotów urysnów....
|
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-07-06 13:11:47 chłopaki dobrze piszą, sam też tak miałem w sonacie, zdaje się że montażyści alarmów w hultayach biorą napięcie z tego samego punktu |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-06 14:01:39
na ursynowie jestem codziennie alarm langeford LS110 albo 113 nie pamietam teraz dokladnie, prawietaki sam co na tej stronie tylko guziki pilotow nie sa zielone lecz czarne langeford
centralka jest pod kierownica.. to jest schemat modelu podobnego do mojego
![]() [ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-07-07 07:50:47 ] |