Roleta !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam tez uszkodzona rolete, nie wysuwa sie po nacisnieciu guzika. W ASO BMW tez powiedzieli ze cala do wymiany - 1450 zl. Boje sie ze to moze byc tak jak z tym telefonem. Wydaje mi sie ze sama roleta musi byc ok tylko mechanizm jest zepsuty lub cos co odpowiada za jej dzialanie. Chodzi o rolete w E39.
Gdzie mozna w Warszawie podjechac z czyms takim oprocz ASO ?
Dzieki

Cytat:
2005-07-04 21:34:06, Paffcio pisze:
Mam tez uszkodzona rolete, nie wysuwa sie po nacisnieciu guzika. W ASO BMW tez powiedzieli ze cala do wymiany - 1450 zl. Boje sie ze to moze byc tak jak z tym telefonem. Wydaje mi sie ze sama roleta musi byc ok tylko mechanizm jest zepsuty lub cos co odpowiada za jej dzialanie. Chodzi o rolete w E39. Gdzie mozna w Warszawie podjechac z czyms takim oprocz ASO ? Dzieki

zazwyczaj w ASO powiedzą Ci, że cała do wymiany, a po wymianie, pewnie "zapomnieli by" jej oddać. ASO to fachowcy w wymianie, a nie naprawie... pzdr

PS: o ASO już była kiedys burzliwa dyskusja na forum...

Jeżeli po naciśnieniu przyciusku roletu nie słyszysz żadnego brzęczeniu lub tym podobnego to może po prostu wstarczy rozebać go i przeczyścić lub poszukaj jakiegoś elektryka, chociazby z książki telefonicznej i nie mówiąc do czego służy to urządzenie poproś o napraw - przewinięcie zwojów itp.

Aaa wcześniej weź miernik, odepnij kostki idące do tego silniczka i sprawdź czy dochodzi prąd gdy naciskasz przycisk do tej rolety! Jeżeli nie dochodzi to musisz szukać problemu w instalacji, bezpiecznikach itp. Dużo kabli i sterownikow możliwe że znajdziesz pod tylnym siedzeniem lub w bagażniku - nie wiem dokładnie jak to jest e E39.

[ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-07-05 18:51:47 ]