| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-07-01 17:52:52 |
Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2005-07-04 09:50:02 Brawo!
Fajne fotki. Nie było problemów ze zdjęciami w muzeach? Pzdr. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-07-04 10:25:13 Oczywiście można, tylko "no flash", a mój aparat oferuje bardzo dobry system anty-wstrząsowy i fotki bez lampy wychodzą bardzo dobrze. W niektórych miejscach używałem statywu (np. Notre Dame).
Co do klimatu - a żeby ich szlag trafił !!! Akurat trafiliśmy na falę upałów, gorąco jak w piekle, fontanny/krany/pompy powyłączane, a sklepy zdzierały za wodę Nie cierpię upałów, bo muszę łysinkę chronić pod czapką i pocę się przez to dodatkowo |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-07-04 10:39:48 zedrzyj skórkę z kota i masz naturalną ochronę |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-07-04 11:09:44
Tam nie ma kotów, wszystkie zjedzone przez kolorowych. Może i jestem rasistą, ale takich tłumów czarnych, brązowych i innych kolorowych daaaawno nie widziałem. Gdzie te piękne farancuzeczki??? ![]() |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-07-04 11:11:51 już nie ma takich dziewcząt. jedyna jakie zostały stoją na ......kurna zapomniałem nazwy tej ulicy" |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-07-04 11:13:16 już wiem
saint denis. polecam wpisac ją do tras wycieczek po paryżu |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-07-04 12:27:00 Saint Denis proponuję odwiedzić z innego powodu, w tamtejszej bazylice znajdująsię grobowce królów Francji.
A dziewczynki można spotkać w Lasku "Bulońskim", ale one często okazują się transwestytami z Brazylii ![]() |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-07-04 12:30:59
tak tak. lasek buloński słynie z pań z załącznikami w wiesz gdzie jest grob polskiego króla jana kazimierza??? |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-07-04 12:39:30
Taaaa, w kościele Saint-Germain-de-Prés, ale tam nie byłem. Zresztą tam jest tylko pusty nagrobek, bo król umarł będąc we Francji, ale po kilku latach jego prochy przeniesiono do krypty Wazów na Wawelu. [ wiadomość edytowana przez: Jackal dnia 2005-07-04 12:43:40 ] |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-07-04 12:46:03 na paryż w skrócie trzeba ze 2 tygodnie. ja zwidzając pociskałem ror lub metrem do jakiegoś punktu na mapie potem z buta w drugi. w ten sposób poznawałem miasto. w samej francji zwiedziłem jeszcze st malo oraz mount st michel |
Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2005-07-07 09:19:16 Ładne fotki
W Paryżu byłem dwa razy, służbowo ale miałem chwile aby się pokręcić trochę po mieście. Więcej raczej z własnej woli tam nie pojadę bo mam dosyć tego miasta ale powiem Wam, że jeśli chodzi o komunikację miejską to może być wzorem dla wielu miast. Wspomiane RERy, metro, autobusy, wszystko znakomicie oznakowane, punktualne i prawie czyste. Pamiętam też scenkę z RERa jadącego na lotnisko Orly: lekki ścisk, kilku amerykańców nawija głośno do siebie, a za nimi zaczaja się dwóch murzynów. W tym momencie do kowbojów podchodzi jakiś młody francuz i mówi im żeby uważali na komórki które mieli przypięte do pasków, bo ci kolesie (tu pokazuje na murzynków palcem) zaraz im wspomniane komórki znikną
A murzynki udają, że no abla |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2005-07-07 14:31:15 Dzięki.
No właśnie w naszej podparyskiem miejscowości, o której jeździliśmy RERem, mieszkali sami murzyni. Zabawne być "kolorową mniejszością" wsród nich
Dla mnie wzorem rozwiązań komunikacyjnych zawsze był Londyn, który ma gęstszą sieć metra od Paryża. Niestety po dzisiejszych zamachach, wolałbym nie znaleźć się nigdy w metrze podczas wybuchu bomby. |