[Galeria] Jackal Invading Paris Tour 2005

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Serdecznie zapraszam do obejrzenia moich najnowszej galerii z wycieczki do Paryża i Brukseli :

Jackal Invading Paris Tour 2005

Galeria 1
Galeria 2
Galeria 3

[ wiadomość edytowana przez: Jackal dnia 2005-07-01 17:56:18 ]

Brawo!
Fajne fotki. Nie było problemów ze zdjęciami w muzeach?
Pzdr.

Cytat:
Nie było problemów ze zdjęciami w muzeach?

jest zasada no flash

kurde chetnie znow pojechał bym do paryża. troche tam mieszkałem. klimat mi bardzo odpowiadał. szkoda ze na razie nie mam na to szans

Oczywiście można, tylko "no flash", a mój aparat oferuje bardzo dobry system anty-wstrząsowy i fotki bez lampy wychodzą bardzo dobrze. W niektórych miejscach używałem statywu (np. Notre Dame).

Co do klimatu - a żeby ich szlag trafił !!! Akurat trafiliśmy na falę upałów, gorąco jak w piekle, fontanny/krany/pompy powyłączane, a sklepy zdzierały za wodę Nie cierpię upałów, bo muszę łysinkę chronić pod czapką i pocę się przez to dodatkowo

zedrzyj skórkę z kota i masz naturalną ochronę

Cytat:
2005-07-04 10:39:48, rogacek pisze:
zedrzyj skórkę z kota i masz naturalną ochronę

Tam nie ma kotów, wszystkie zjedzone przez kolorowych. Może i jestem rasistą, ale takich tłumów czarnych, brązowych i innych kolorowych daaaawno nie widziałem. Gdzie te piękne farancuzeczki???

już nie ma takich dziewcząt. jedyna jakie zostały stoją na ......kurna zapomniałem nazwy tej ulicy"

już wiem

saint denis. polecam wpisac ją do tras wycieczek po paryżu

Saint Denis proponuję odwiedzić z innego powodu, w tamtejszej bazylice znajdująsię grobowce królów Francji.

A dziewczynki można spotkać w Lasku "Bulońskim", ale one często okazują się transwestytami z Brazylii

Cytat:
A dziewczynki można spotkać w Lasku "Bulońskim",

tak tak. lasek buloński słynie z pań z załącznikami

w wiesz gdzie jest grob polskiego króla jana kazimierza???

Cytat:
2005-07-04 12:30:59, rogacek pisze:
tak tak. lasek buloński słynie z pań z załącznikami w wiesz gdzie jest grob polskiego króla jana kazimierza???

Taaaa, w kościele Saint-Germain-de-Prés, ale tam nie byłem.

Zresztą tam jest tylko pusty nagrobek, bo król umarł będąc we Francji, ale po kilku latach jego prochy przeniesiono do krypty Wazów na Wawelu.

[ wiadomość edytowana przez: Jackal dnia 2005-07-04 12:43:40 ]

na paryż w skrócie trzeba ze 2 tygodnie. ja zwidzając pociskałem ror lub metrem do jakiegoś punktu na mapie potem z buta w drugi. w ten sposób poznawałem miasto. w samej francji zwiedziłem jeszcze st malo oraz mount st michel

Ładne fotki
W Paryżu byłem dwa razy, służbowo ale miałem chwile aby się pokręcić trochę po mieście.
Więcej raczej z własnej woli tam nie pojadę bo mam dosyć tego miasta ale powiem Wam, że jeśli chodzi o komunikację miejską to może być wzorem dla wielu miast.
Wspomiane RERy, metro, autobusy, wszystko znakomicie oznakowane, punktualne i prawie czyste.
Pamiętam też scenkę z RERa jadącego na lotnisko Orly: lekki ścisk, kilku amerykańców nawija głośno do siebie, a za nimi zaczaja się dwóch murzynów. W tym momencie do kowbojów podchodzi jakiś młody francuz i mówi im żeby uważali na komórki które mieli przypięte do pasków, bo ci kolesie (tu pokazuje na murzynków palcem) zaraz im wspomniane komórki znikną
A murzynki udają, że no abla

Dzięki.

No właśnie w naszej podparyskiem miejscowości, o której jeździliśmy RERem, mieszkali sami murzyni. Zabawne być "kolorową mniejszością" wsród nich

Dla mnie wzorem rozwiązań komunikacyjnych zawsze był Londyn, który ma gęstszą sieć metra od Paryża. Niestety po dzisiejszych zamachach, wolałbym nie znaleźć się nigdy w metrze podczas wybuchu bomby.