Zamiana amortyzatorów pompowanych na zwykłe.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam, czy ktos moze mi powiedziec jakie sa skutki zamiany amorów pompowanych za pomocą nivomatu na zwykle gazowe. czy nivomat bedzie trzeba jakos odlaczyc, czy nic nie robic. Nie stac mnie na wstawienie org a ciezkich rzeczy nie woże. z gory dzieki za odp.

chudy

Cytat:
2005-07-04 11:25:36, chudy01 pisze:
czy nivomat bedzie trzeba jakos odlaczyc, czy nic nie robic.

Trzeba. Wystarczy wyjąć bezpiecznik w tablicy (AFAIR tylko nivo jest z niego zasilane, ale piszę z pamięci - sprawdź na schematach). Ponadto zabezpiecz kapturki wężyków ciśnieniowych przy amorach tak aby się do środka nie naświniło.

pozdr, Robert

A mi ktos podpowiedziec ktory to bezpiecznik, po przejzalem schematy do B i nic z nich nie wiem. Zaraz jade do mechanika na wymiane moze on cos mi pomoze. Ale mimo to prosilbym jeszcze raz o mala podpowiedz w tej spr. dzieki

Kamil

Ok i juz po sprawie. Omcia na nowych amorach prezentuje sie jeszcze okazalej, stoi wyzej o jakies 5 cm. Układ samopoziomujacy zostal zamontowany na stale.

witam, czyli chudy01 nie masz juz poziomowania? mnie to chyba tez bo nie wiem ile jeszcze kosztuja u mni eamory pompowane ale pewnie duzo, ile dales za zwykle? gazowki kupiles?
pozdro

witam!!!

AMORKI POMPOWANE FIRMY DELPHI KOSZTUJĄ 390ZŁ ZA SZT. PODAJE NR TEL 605-085-892 CZŁOWIEK Z BARLINKA MA TOWAR PIERWSZA LIGA. WYSYŁA POCZTĄ LUB KURIEREM. SAM MAM OD NIEGO AMORKI I BARDZO SOBIE CHWALĘ.

Tak, kupilem gazowki, bo podobno tylko takie sa do B kombi. dalem 170 zl za szt Bilstein. Pompowanych z tego co sie pytalem to sklepy nie prowadza, tylko w ASO. Teraz dopiero wiem jak sie powinna oma trzymac drogi.

Cytat:
2005-07-04 17:23:25, chudy01 pisze:
Pompowanych z tego co sie pytalem to sklepy nie prowadza, tylko w ASO.

Forum czytać a nie w duby smalone pożal się Boże sprzedawcom wierzyć

pozdr, Robert

Cytat:
2005-07-04 17:23:25, chudy01 pisze:
Tak, kupilem gazowki, bo podobno tylko takie sa do B kombi. dalem 170 zl za szt Bilstein.

Dzizys chudy, gdzie tak tanio dostales te amory ? u mnie w Slupsku dzis lookalem i od 320zł sie ceny zaczynaja...