| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-06-26 19:32:53 Witam!
Nie jestem bardzo obeznany z instalacjami LPG wjęc nie jestem w stanie powiedziec jakiej generacji jest to instalka.. W każdym razie dawkę mieszanki reguluję się u mnie śruba.. Kiedy 5 lat temu zakładałem instalkę w mojej omci (autoamtyczna skrzynia biegów) paliła mi 14 - 16 jak się cisneło.. w trasie paliła od 8 do 10.. Jakiś 1,5 roku temu zatarłem pompę paliwową i przeszedłem na only LPG.. Wszystko było by oki gdyby po pewnym czasie omcia nie zaczeła plić mi 25 na setke.. Okazało się oczywiście ze skatowałem membrankę w moim parowniku.. Szybka regeneracja, regulacja i wszystko wróciło do normy.. tzn prawie.. spalanie w granicach 15 -18.. Jakoś tak miałem dużo pracy tankowałem i nie liczyłem się z kasą jednak ostatnio zaczołem wyliczać i wyszło mi ze moja omcia pali 20 na setke.. Ponieważ kupiłem drugą omke ze świerzą instalką LPG firmy BRC (jezdzil nia kolega i twierdzi ze paliła mu wyjątkowo niewiele gazu) od razu wpadłem na pomysł żeby przełożyć parownik.. no w końcu to BRC.. Zewnętrznie wygląda na nówke ale po stickerze naklejonym stwierdziłęm że ma 7 miesięcy.. Od razu wymieniłęm wszystkie filtry i pojechałem na regulację.. Po regulacji z analizatorem spalin oma nie chciał jechać.. dawałem gazu a ona lewdwo jechała.. Gość wykręcał śrube aż w końcu gaziarz ustawił tak że na gazie jedzie ale jak 30 letnia syrenka.. żeby tego było mało to pali 20 na setke.. Postanowiłęm pojechać do innego magika od gazu który stwierdził ze skłąd mieszanki jest oki ale zauwazylismy ze kiedy włączyłem na drive wcisnołem hamulec i dodałem gaz na analizatorze drastycznie zuborzyła się mieszanka.. Gość sugerował mi że moze uszkodzony jest wieleozawór w butli.. mam z nim troche problemów ostatnio.. Kiedy tankuję zawór w butli nie odcina a pływak rusza się dopiero w momencie gdy pan tankujący LPG odpina pistolet!?!?! Panowie i Panie! Podpowiedzcie coś bo nie mam kasy na gaziarzy magików proponujacych wymiane instalki na nową! |
Solltys LPG User v40 przeddzidzie | 2005-06-28 14:42:19 hop |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-06-28 14:57:08 Dzikie Sołtys za dobre słowo.. liczyłem raczej na rade ![]() |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-06-29 22:35:04 Cenię Twoją opinię jednak z całym szcunkiem.. gdyby membrana serwa była walnięta to nie działało by wspomaganie hamulca a do tego gasł by na wonych obrotach.. no moze sie myle!?!
Jeśłi tak to sprostuj.. |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-06-30 01:37:30 Pewnie!
Jutro rano przetestuje temat.. Naturalnie dam znać co i jak.. |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-07-01 21:30:20 Serwo ok.. Po odpięciu bez zmian.. tyle ze z hamowaniem kłopoty.. |
maristez Opel Omega B x20xev Żary | 2005-07-02 20:32:17 nie znam sie ale .. moze hantel niezaleznie sie zepsuł a ty wiążesz to z gazem.. jesli chodzi o spalanie gazu to sonda lambda... czy skaczą obroty.. jak tak to jeszcze silnik krokowy... ogólnie diagnostyka ale ja staiwam na sonde.. małe gówno a wiele potrafi namieszac.. pozdrawiam... a hantle swoja drogą trzeba sprawdzic... |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-07-02 22:58:40 hantel??? sory nie łapie co to? co do sondy to moja instalka nie jest sterowana sonda.. a krokowy mam nowy..
wrrrrrrr.. |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-07-07 22:36:45 Moich kłopotów ciąg dalszy..
Zauważyłem że na PB omka strasznie osłabła.. No nie idzie
Na LPG owszem.. no ale kosztem 23l na 100km.. POMOCY!!! |