E-mule - lowID i inne problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, wczoraj chciałem zaciągnąć coś za pomocą e-muła (konkretnie 13-sty odcinek serialu "Oficer") i do dzisiaj nic nie wskórałem
Pojawiają się kolesie, którzy mają szukany plik (pomijam QR kosmicznej wielkości), gdy dopcham się do kolejki u któregoś, to przez chwilę niby jest "download", ale suma sumarum nie ściąga ani jednego KB i cała akcja kończy się fiaskiem

Czy to, że mam "lowID" może być powodem??Czy może szukac winy u administratora LAN'a ??
Aha, ze ściąganiem z WWW nie mam problemu, transfery są duże..

no to raczej jest przez to ze masz low id-ci co maja low id czekaja dluzej
jestes podlaczony do KAD'a?
moja przygoda z eMulem skonczyla sie po tym jak otworzona zaj*****ego polskiego torrenta ale kiedys sciagalem po 30 gb miesiecznie eMulem
EDIT-prawdopodobnie masz lowId przez to ze macie wbudowanego firewalla albo jakis router czy cos-nie znam sie zbytnio na tym ale zeby to obejsc trzeba chyba przekierowac jakies porty...
>>>tutaj poszukaj odpowiedzi<<<

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2005-07-11 00:30:56 ]

KAD'a włączyłem, a raczej cały czas mam "connecting"..

szukam odpowiedzi w helpie, firewalla jakiegoś na pewno mamy...

a możesz mi powiedziec coś więcej o tym polskim torrencie?

no to znaczy ze nie jestes podlaczony bo wtedy bys mial "conected"

Torrent Dream Team

no jest wypasik strona polska z torrentami z polskimi opisami i jest tam z tego co widzialem tez serial ktorego szukasz
ja uzywam azureusa jako klienta i nie narzekam-nie ma ze stoi ze kolejka-jezeli tylko ktos udostepnia to zaraz sciagam-polecam
aha i jest tez fajna sprawa bo maja tez filmy w formacie RMVB ktore zajmuja tylko ok 350mb-jakosc niewiele gorsza a mozna zassac naprawde kilka w ciagu nocy

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2005-07-11 01:20:38 ]

Widynek mam ten sam problem.....sprobuj BearShare ....sciaga b.szybko a jak sie decydujesz na torrenta to ponoc najlepszy jest Bit Comet jesli jestes za natem

kurwicy można dostać...Torrenty, DC - transfery na poziomie 1 KB/sec !!
E-mula odpuściłem po przeczytaniu całego FAQ i nie znalezieniu problemu.

Dzięki Bullit, już ściągam BitComet, zobaczymy, może coś się przyspieszy, jeśli nie to zostanie tylko odwiedzenie admina..

Cytat:
2005-07-11 02:01:51, widynek pisze:
kurwicy można dostać...Torrenty, DC - transfery na poziomie 1 KB/sec !! E-mula odpuściłem po przeczytaniu całego FAQ i nie znalezieniu problemu. Dzięki Bullit, już ściągam BitComet, zobaczymy, może coś się przyspieszy, jeśli nie to zostanie tylko odwiedzenie admina..

Jak uzywasz torrenta to napisz przez jaki port przechodzą ci dane, ja zaraz znajde w danych który jest najszybszy, zmienisz port i będziemy sprawdzać jak idą transfery.

no aktualnie używam Torrenta (klient Azureus), ale co do portów, to nie bardzo wiem jak mam to sprawdzić (w opcjach mam coś takiego:
"włącz adres trackera na porcie HTTP : 8080"
"port TCP nasłuchu połączeń przychodzących: 6889"(chyba nie to)

ps. od wczoraj zaciągnęło się ponad 47 MB filmu

Możliwe że admin przyblkował ci porty jeśli masz taki słaby tansfer choć może być to wina również małej ilości osób seedujących film. Możesz sprawdzić czy port jest przyblkowany za pomocą odpowiednich programów :
Sygate Online Scan
Blackcode Security Scan
Security Metrics Port Scan & Firewall Test
Dslreports Port Scan
Nmap - Ports Skan System

BitTorrent chodzi domyślnie na portach 6881-6889. Jeśli sprawdzisz ktoryms z tych programów czy porty domyślne są zablkowane spróbuj poszukać czy inne porty też są zablkowane jeśli tak pozostaje ci opcja zwana tunelowaniem.

Polecam ci tą stronkę do przeglądniecia
searchengines

porty o których piszesz sprawdzałem którymś z kolei klientem Torrenta i były przyblokowane jutro poczytam tego linka bo chcę się położyć w miarę wcześnie, a za paznokciami mam jeszcze smar

to ze masz low ida nie powinno miec znaczenia jak juz sciagasz... no moze oprocz tego ze masz czasem nizszy transfer a masz go najprawdopodobniej dlatego ze jestes za NATem. Czyli twoj lokalny adres jest inny niz publiczny. Mozesz to sobie sprawdzic np. ze stronki http://whatismyip.com . Przy takich rozwiazaniach generalnie klienci p2p dzialaja gorzej. No i poza tym mozesz miec przyblokowane porty na firewallu.

no na pewno nie mam zewnętrznego IP i na pewno na firewallu admin zadziałał, by powstrzymać trochę maniaków P2P, ale jak sam twierdzi, nie do tego stopnia. czeka mnie z nim kolejna rozmowa