ILE PALĄ WASZE ESPERAKI??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
LATEM PRZY SPOKOJNEJ JEŻDZIE NA TRASIE MAX 90/h 6.7 L/100 MIASTO [GDAŃSK] 9.5 ZIMĄ MIAŁEM NAWET 11.5 UWAGA!! JEZDZĘ SPOKOJNIE TZN POWOLITE ----MAM LPG

Cykl mieszany - 11l gazu /100 km. - jazda średnio agresywna=zazwyczaj spokojnie ,ale czasem z mocnym odpalaniem spod świateł.

wlasnie takie posty mi psuja krew w zylach..moj pali 17 w wawie!!!!!!!!!!!! no i co???!! mam se w leb strzelic?:( jade do gazownika co mi go Pycel polecil niedlugo i zobaczymy ale czarno to widze

Jedź jedź Qbaj Ci w Łomiankach to są dobre fachury - coś u Ciebie jest nie tak 17 l??????? Mój poprzedni samochodzik - Polonez po Wawie przy dość dynamicznej jeździe palił ok 13 l.

Mój (1,8CD) na trasie bierze około 6,9 - 7,5 benzyny 95 przy agresywnej jeździe.
W mieście do 13 zimą na bardzo krótkich przebiegach (max 1 km).

a mój gazu w mieście przy agresywnej jeździe 13-14 litrów na 100 :) i to się raczej nie zmieni

Mój palił w granicach 14-15 LPG. Mam zjebana instalacje, bo jedzie jak mol, na gazie nie pojedzie nawet 130

Lato - miasto do 10 , trasa - bez szaleństwa (baby on board) 7max.
Zima - miasto ( Wawa ) do 12, trasa 8-9.
Oczywiście LPG, bez kompa .

U mnie trój-miasto , odcinki 5-10 km w zimie do 10l Pb95 - jazda raczej spokojna
na trasie wyszło mi 6,8l. srednio 100Km/h
co do lata to jeszcze nie mam doświadczenia

Właśnie mija cztery lata od kupna mojego Espero 1,8 CD. Paliwo PB 95. Jeżdżę spokojnie. Prowadziłem dość dokładną statystykę. Podaję wyniki :
rekord minimum - lato trasa 810km w jeden dzień 6,23 l/100km
rekord max - zima jazda po śląskich miastach 10,14 l/100km
średnio w trasie latem 6,6 l/100km
średnio zimą po mieście 9,5 l/100km
średnio latem po mieście 8,5 l/100km
średnie zużycie paliwa w ciągu 4 lat 7,68 l/100km

Czedu brawo ! wyniki do pozazdroszczenia, aż nasuwa się podejżenie że masz coś z licznikiem km lub niewymiarowe opony (niższy profil)?!

Mam mało kasy, a w związku z tym delikatną stopę. Faktem jest natomiast, że z racji zamieszkiwania w małym miasteczku większość jazdy mam na trasie. Gdybym miał jezdzić np po Warszawie i wystawać w korkach, to sam nie wiem jakie miałbym zużycie paliwa.

Mnie przy jeździe wyłącznie po mieście i to po max.3-5 km jednorazowo i przerwa zeżarł prawie 14l.. Przy jeździe mieszanej 50% miast, 50% trasa zjadł 11l. oczywiście PB.

Moj 2.0 standardowo 12L LPG zima jazda mieszna
Trasa 9l LPG lekka noga, 12L przy 140-180km/h

Lato jazda mieszana 11-12l zalerznie od ciężkości nogi...

trasa rekord to 7L jazda 120km/h do wawy standard 10l ostra jazda....