Jak myślicie ..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chce oddać samochód do warsztatu , jest to Hyundai Accent.
Chce w nim wymienić więc tak : Olej , Płyn Hamulcowy , Filtr powietrza , tarcze hamulcowe , oraz szczęki , to tego dochodzi łożysko z tyłu . No i to wszystko co chciałem wymienić , ile mniej więcej zapłacę w warsztacie , oczywiście waszym zdaniem jaki powinien być koszt takiej wymiany
Dzięki pozdrawiam

trudne pytanie i nikt netem rzetelnie ci nie odpowie ;

wystarczy że podczas wymiany płynu ham. mechanik urwie odpowietrznik (bardzo częste) i wydatki się posypią;
podjedź do warsztatu niech ktoś obejrzy auto i wtedy dowiesz się o kosztach

a 1000 zł to dużo ? za taką wymianę ?

wydaje mi się że sporo za dużo, nie znam cen części, ale mechanik nie powinien wziąć więcej jak 200 no góra 250zł;
przynajmniej ja więcej bym nie dał

Cytat:
wydaje mi się że sporo za dużo

nie wydaje mi się że to tak dużo...jeżeli się zmieści to będzie blisko właśnie tej kwoty czyli 1000 pln ..

Dzięki chłopaki
Straszny wydatek
Ogólnie to jakoś srednio jestem zadowolony z tego Hyundaia
Wiem ze grzech tak pisać na forum Hyundaia ale taka prawda .
Pozdrawiam

ja założyłem że zakładamy zamienniki, reszta to materiały handlowe, robocizne mam ze free, bo dla mnie to banał, ale gdybym musiał zapłacić to max. te 250 zyla;
nie zarabiam tyle by być gotowym tyle płacić mechanikom, pewnie w serwisie znacznie przekroczy te 1000zł

No własnie Jarku masz takie możliwośći , ja takich możliwości niestety nie mam także muszę za wszystko płacić

nie pisałem tego by się pochwalić tylko realnie oceniam koszty ,
w Twoim przypadku nie ma nic skomplikowanego, może któryś z Klubowiczy z Wawy ci pomoże? najtrudniejsza sprawa to łożysko, może tylko z nim do mechanika?

A ja wcale nie uważam Jarku że się przechwalasz Jeżli chodzi o częsci to będą zamienniki Ale trzeba troszkę wtopić pieniążków zeby hultaj jakoś śmigał
A tak ogólnie to kończyłem technikum samochodowe , ale jedyne czego nas nauczyli to mycia warsztatów hihihih Takie szkoły średnie
Pozdrawiam

Cytat:
2005-07-19 13:55:31, efektywny100 pisze:
Witam chce oddać samochód do warsztatu , jest to Hyundai Accent. Chce w nim wymienić więc tak : Olej , Płyn Hamulcowy , Filtr powietrza , tarcze hamulcowe , oraz szczęki , to tego dochodzi łożysko z tyłu . No i to wszystko co chciałem wymienić , ile mniej więcej zapłacę w warsztacie , oczywiście waszym zdaniem jaki powinien być koszt takiej wymiany Dzięki pozdrawiam

tak orientacyjnie na zamiennikach to masz cześci :
tarcze -160, filtr olej 20, powietrza 25, klocki 100, szczęki 110, płyn ham 30, olej min 100 i już masz 500 zeta a nie ma najdroższej części czyli łozyska tył bo nie wiem jak tam jest jak komplet z piastą to drogo moze być ..zadzwoń do JC z listą częsci i sprawdź ile graty.... ogólnie 1k za to wszytko to rozsądna cena i pradę móiąc to wszytko się da samemu zrobić. Złaszcza jak łozysko idzie z piastą i nie wyciskasz na prasie

Ja zwykle ląduję w warsztacie bo czasu nie mam a szukam miejsc gdzie kolo zarabia na częściach a nie na robociźnie w końcu mają conajmniej 20% rabatu na warsztat.

Zapłaciłem za wszystko 1,200 zł ale doszedł do tego test komputerowy silnika. wymiana świec itp. Łożysko zamiennik kosztował 190 zł orginał 250
Nie wiem czy to dużo czy mało
Pozdrawiam
Ps.Dla mnie kupa pieniedzy

Cytat:
2005-07-20 10:47:23, efektywny100 pisze:
Zapłaciłem za wszystko 1,200 zł ale doszedł do tego test komputerowy silnika. wymiana świec itp. Łożysko zamiennik kosztował 190 zł orginał 250 Nie wiem czy to dużo czy mało Pozdrawiam Ps.Dla mnie kupa pieniedzy

dla mnie też ;
gość pewnie uwinął się w 8 godzin ze wszystkim, zgarnął kasę....
gdyby mnie tak płacili za dniówkę, chyba warsztat założę....