Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dan_olek olsztyn | 2005-07-10 22:54:19 |
kryniu7777 wawa | 2005-07-10 23:12:43 a ten dalej swoje ,widze ze jednak ze zmarnowalem swoj czas na wypowiedzi bo wnioskow zadnych nie wycignoles
|
dan_olek olsztyn | 2005-07-11 09:03:35 pytam cie o opinie a ten signat w gt podczas testu skrzyni basowych zostal oceniony bardzo dobrze,wiec jesli uwazasz go za chlam no to moze zweryfikuj swoja wiedze.a z glosnikami zrobie tak jak mowiles pytam cie juz tylko o bagaznik.jesli nie chcesz to sie po prostu nie wypowiadaj na ten watek.
a co do tego wzmaka monacor czy uwazasz ze wzmacniacz za ta kase moze miec tyle w mostku w rms?chyba wtedy kazdy by go kupowal bo taka moc patrzac na inne firmy to jak za darmo? [ wiadomość edytowana przez: dan_olek dnia 2005-07-11 09:17:06 ] |
dan_olek olsztyn | 2005-07-12 10:15:34 zdecydowalem ze zamontuje kable do wzmacniacza i tak wyposazonym samochodem pojade,popodłączam i zobacze co jak gra i czy moze jednak wywalic te glosniki i poczekac z subem jesli bedzie kicha gralo.a wiec doradz cos na temat kabli :
dietz w tym zestawie jest kabel 20mm kwadrat wiec taki jak mowiles.tylko ze drogo.da rade taniej i dobrze? patrzylem tez na tansze zestawydietz ale chyba kable 10mm beda za cienkie?z tanszych firm nie wiem jak jest z jakoscia ale jak patrze na te sznurowki na allegro...nie chce kupowac czegos w ciemno.czy w tych zestawach kabel glosnikowy wykorzystuje sie do podlaczenia skrzyni do wzmacniacza?z tego co sie orientuje to sa one bez koncowek z cinchem a w skrzyni takie raczej jest?czyli trzeba dorobic koncowki?tak wiec koszt rosnie.jesli mozesz to podaj mi jakies nieszokujaco drogie i dobre propozycje i realny koszt wszystkich kabli.aha,jeszcze kwestaia montazu:lepiej zlecic to profesjonalnej firmie(100 zl),zrobic to u elektronika(60 zl) czy samemu? |
kryniu7777 wawa | 2005-07-12 12:03:50 w tym zestawie sa wszytkie potrzebne kable.............
napisz do niego moze cos ci opusci ja zawsze tak robie ![]() |
kryniu7777 wawa | 2005-07-12 13:47:16 kabel glosnikowy podlanczasz normalenie plus do plusa minus do minusa, a mowiac o koncowkach pewnie chodzi ci o zarobienie na kablu tych widelek...... |
BeeMWe (S) Car-Audio BMW 525 24v Olsztyn | 2005-07-15 23:54:10 Skoro jesteś z Olsztyna to podjedź do Budwila na Żelazną, tam dowiesz sie wszystkiego o głosnikach, kablach itp. |
dan_olek olsztyn | 2005-07-18 23:34:34 zdecydowałem ze jednak wywalam glosniki,daje panele na przod 16 cm,wygluszam drzwi i wkladam skrzynie.
w zwiazku z tym kilka pytan : 1.czym wygluszyc dobrze i tanio?wygluszac tapicerke i blache?chyba najwygodniej bedzie matami,co polecasz dobrego i taniego? 2.glosniki o ktorych myslalem to a) hertz (kumpel ma w aucie dls ,gra swietnie,zwlaszcza soczysta i metaliczna gora,graja pod samym radiem clarion podstawowy model,czy po tych hertz'ach moge spodziewac sie nie gorszego grania pod moim podstawowym jvc?) b)signat c)signat 3.skrzynie tez proponujesz na hertz'u ?slucham tylko czarnej muzy,wiec czy ten glosnik sie do takiego rodzaju muzyki nadaje?chcialbym aby gralo to nisko i "cieplo". i tu mam pytanie-na skrzynie i wzmak z kablami chce przeznaczyc okolo 1000zl,tak wiec lepiej kupic skrzynie na glosniku 25 cm czy 30,czy bedzie duza roznica w graniu?no i pewnie wzmacniacz za ok 500 zl nie pociagnie 30 cm jak nalezy? z gory dzieki za rady i cierpliwosc w czytaniu tego przydlugiego tematu aha,znalazlem jeszcze fajna skrzynke za 300 zl na stronie basser.pl axton,ale czy skrzynka zamknieta zagra wystarczajaco mocno do czarnej muzy? [ wiadomość edytowana przez: dan_olek dnia 2005-07-18 23:50:26 ] [ wiadomość edytowana przez: dan_olek dnia 2005-07-18 23:51:01 ] |