Stuki zawieszenia przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wymienilem drążki stabilizatorów, tuleje na wahaczach i nadal stuka nie mam pojecia co jest mechanik moze tez nie najlepszy ale sie juz pogubil bo reszta zawieszenia jest dobra - prosze o pomoc

może silentbloki ?? hmm dużo się o nich przewija na forum - z tego co wiem to jest nawet fotorelacja jak zmienic.U mnie własnie to bylo glownym powodem stukania. A cena ich byla smieszna.. kilka zlotych.

a może te gumy które przytrzymują stabilizator? z tego co wiem, to jak są wyrobione, to też może stukać.....

a da się opisać to stukanie??

a moze przegub ?? nie napisales kiedy Ci tak stuka a to ponoc tez wzane

U mnie było podobnie, wymieniłem wszystko: wachacze, drążki stabilizatora, amortyzatory z łożyskiem górnym i "gumami", końcówki drążka kierowniczego i dalej stukało. W między czasie robiłem przegląd rejestracyjny i szarpali mi zawieszenie na wszystkie strony i stwierdzili, że jest OK. Aż w końcu wszedłem pod auto na kanale i zacząłem nim trząść strasznie i "macać" każdy element zawieszenia i okazało sie żę winna jest jedna z "gum" mocujących stabilizator do nadwozia. Po wymianie (komplet 2 sztuki na lewą i prawą stronę) jak ręką odjął. Teraz mam cichutko i komfortowo jak w nowym autku.

pozdrawiam apacz_mk7