| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
MacTB S60 i CBR600 Warszawa | 2005-07-10 15:17:40 A mo¿e wystartuj z tym pytaniem na forum Espero Tam bardziej fachowe grono, mo¿e kto¶ Ci prêdzej odpowie ![]() |
the_undertaker Passat/New Beetle Z³otniki Kujawskie | 2005-07-10 23:21:13 Zapraszamy, zapraszamy na nasze forum
Dla u³atwienia
Problem raczej nie le¿y w uszczelce lecz w ponownej regulacji instalacji LPG, mo¿e te¿ co¶ przy wymianie uszczelki uszkodzili. Znany obiaw dla posiadaczy aut z LPG, domy¶lam siê, ¿e przy je¼dzie na benzynie ga¶niêcie nie wystêpuje. Oby regulacja wystarczy³a. Acha, zapomnia³em. Na pocz±tek proponujê przeszukaæ archiwum bo bêdzie klubowy wpier.... a pó¼niej dopiero mi³e, serdecznie przyjêcie [ wiadomo¶æ edytowana przez: the_undertaker dnia 2005-07-10 23:23:21 ] |
Amadeusz OPEL KADET GSI 2.0 16V Chorzów | 2005-07-13 21:08:54 Choæ nie jestem po "gazie" problem jest mi znany przyczyn± jest zazwyczaj zbyt du¿a ilo¶æ powietrza... Szybko jedziesz i napór powietrza wpada do filtra i dusi silnik gdy naciskasz sprzêglo (bo pewnie nie trzymasz jednocze¶nie gazu )
Rozwi±zaniem gazowników zazwyczaj bywa zdejmowanie rur itd doprowadzaj±cych powietrze do filtra... No a mo¿e rzeczywi¶cie pomog³a by tylko regulacja
|
the_undertaker Passat/New Beetle Z³otniki Kujawskie | 2005-07-13 23:33:36 W Espero powietrze do filtra jest pobierane z czê¶ci zamkniêtej miêdzy prawym przednim nadkolem a blachami auta wiêc pêd powietrza nie wpada bezpo¶rednio do wlotu filtra. Na pocz±tek wiêc pozostaje chyba regulacja u gazowników lub ewentualnie sprawdzenie czy mechanicy czego¶ nie uszkodzili, rozpieli etc. |