No i k³opot :(

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Moje Espero 1,8 CD z LPG ma k³opot. Na 5 biegu gdy jade "szybko" i wdusze sprzeg³o to obroty gwa³twnie spadaj± i gasnie. Co to moze byc ? Mechanika odwiedzac czy gazownika ? Samochód naby³ tej w³asciwosci po wymianie uszczelki pod g³owic±.

A mo¿e wystartuj z tym pytaniem na forum Espero Tam bardziej fachowe grono, mo¿e kto¶ Ci prêdzej odpowie

Zapraszamy, zapraszamy na nasze forum

Dla u³atwienia

Problem raczej nie le¿y w uszczelce lecz w ponownej regulacji instalacji LPG, mo¿e te¿ co¶ przy wymianie uszczelki uszkodzili. Znany obiaw dla posiadaczy aut z LPG, domy¶lam siê, ¿e przy je¼dzie na benzynie ga¶niêcie nie wystêpuje. Oby regulacja wystarczy³a.

Acha, zapomnia³em. Na pocz±tek proponujê przeszukaæ archiwum bo bêdzie klubowy wpier.... a pó¼niej dopiero mi³e, serdecznie przyjêcie

[ wiadomo¶æ edytowana przez: the_undertaker dnia 2005-07-10 23:23:21 ]

Choæ nie jestem po "gazie" problem jest mi znany przyczyn± jest zazwyczaj zbyt du¿a ilo¶æ powietrza...
Szybko jedziesz i napór powietrza wpada do filtra i dusi silnik gdy naciskasz sprzêglo (bo pewnie nie trzymasz jednocze¶nie gazu )
Rozwi±zaniem gazowników zazwyczaj bywa zdejmowanie rur itd doprowadzaj±cych powietrze do filtra...
No a mo¿e rzeczywi¶cie pomog³a by tylko regulacja

W Espero powietrze do filtra jest pobierane z czê¶ci zamkniêtej miêdzy prawym przednim nadkolem a blachami auta wiêc pêd powietrza nie wpada bezpo¶rednio do wlotu filtra. Na pocz±tek wiêc pozostaje chyba regulacja u gazowników lub ewentualnie sprawdzenie czy mechanicy czego¶ nie uszkodzili, rozpieli etc.