Webasto ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Ma ktoś, używa lub używał cudu techniki zwanym webasto?
Zastanawiam się czy warto ...
Jakiekolwiek opinie mile widziane

Pozdrawiam
Wacen

Zamontowałem TermoTopa Z w 1.6 16V i kilka udoskonaleń: pompa wody, własny sterownik, alarm motocyklowy do zdalnego odpalania. Czyli pełny wypas. Mam teraz taki układ: odpalam webasto zdalnie na oleju napedowym, po 15 min właczam silnik na benzenie, a 10 metrach jadę już na gazie.
Pozdrawiam

Cytat:
2005-12-02 20:49:23, tym_2004 pisze:
. Mam teraz taki układ: odpalam webasto zdalnie na oleju napedowym, po 15 min właczam silnik na benzenie, a 10 metrach jadę już na gazie. Pozdrawiam

A baterie słoneczne kiedy wykorzystujesz??
Ile to kosztuje? Mi by się przydało, ale pewnie droga zabawka...

Mój koszt to 700 zł, bez robocizny (webasto z allegro za 350zł)

Cytat:
2005-12-02 21:02:01, tym_2004 pisze:
Mój koszt to 700 zł, bez robocizny (webasto z allegro za 350zł)

mozesz podac wiecej szczegolow??
jak to jest rozwiazane itd itp

Webasto wodne to piec na olej lub benzyne który wpina sie w obwód wodny małego obiegu silnika, po odpaleniu rozgrzewa silnik do 60 stopni celcjusza.

A pozostałe 350 zł to co? Ile za robociznę? Masz jakieś sterowanie zdalne czu cuś?

do tego jakas elektryczna pompa wody coby wymusic obieg rozumiem i jakies zdalne sterowanie zeby odpalac z okna da sie tez oczywiscie zamontowac??

A ja miałem webasto w serii w Zaporożcu heheheh ale to grzało zajebiscie

pompa wody 12V koszt 50-150zł, alarm motocyklowy z możliwością zdalnego uruchomienia silnika motocykla koszt 100 zł, weże wodne, opaski koszt 50zł, i trochę elektroniki (timery do sterowania pracą pompy wodnej i webasta) koszt 30zł. robocizna własna ok 8 godzin.

wlasnie znalazlem za 700pln komplecik tu

Takie cos do diesla i odpalamy przy -30 ;D bez problemow!