Bagaznik..POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam....
Przegladalam strony internetowe na temat Espero.Mam pytanie do Pana mam nadzieje ze moze uda sie Panu mi pomoc.Przyjezdzam do Polski do rodzicow..Oni maja wlasnie Espero.Chcielismy zamontowac bagaznik na dach.Rodzice byli sie pytac w firmie samochodowej o bagazniki na ten wlasnie model samochodu.Poinformowano ich ze nie da sie w zaden sposob na Espero zamontowac zadnego bagazniku na dach. Nie wydaje mi sie to prawdopodobne bo wlasciwie chyba na kazdy samochod da sie zamontowac bagaznik..Ale moze sie myle. Moze Pan ma inna opinie na ten temat.Jesli zna Pan nazwe bagaznika lub jakie kolwiek informacje na ten temat bardzo prosze o pomoc.null

[ wiadomość edytowana przez: Magdunka2001 dnia 2005-07-07 00:50:37 ]

[ wiadomość edytowana przez: Magdunka2001 dnia 2005-07-07 01:01:35 ]

[ wiadomość edytowana przez: Magdunka2001 dnia 2005-07-07 01:03:45 ]

Ktoś się nie zna i podaje złe informacje! ...bagażnik na dach Espero da się zamontować ! ::
Proponuję spróbować kontaktu z tą firmą:
Bagażniki samochodowe KLIK !

Mają naprawdę duże doświadczenie i na pewno pomogą w uzyskaniu wiarygodnych informacji w tej materii
albo z tą :
inna firma od bagażników ...KLIK!

Pozdrawiam i powodzenia!
bogdan1

P.S. ....jak nie wieszysz to zobacz np to: Espero z bagażnikiem na dachu..KLIK !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-07-07 01:28:29 ]

Jeśli są kłopoty z zakupem bagażnika dachowego do Espero można spróbować zamontować bagażnik uniwersalny na przyssawki. Swego czasu korzystałem z takiego bagażnika na moim Espero i zdaje to egzamin, chociaż jadąc z czymś takim ciągle miałem wrażenie że wszystko zaraz przeleci przez klapę bagażnika. Jednak przejechałem z bagażnikiem (obciążenie ok 70 kg) ponad 800 km i muszę przyznac że nie zmienił pozycji ani o milimetr. Slady po przyssawkach zeszły bez problemu przy pierwszym polerowaniu.

Mam taki bagażnik, kiedyś kupiłem na giełdzie. Ma napis: Atera Lastentrager Systeme, TUV Product Service.
Ważne jest, aby podłożyć pod szczęki mocujące kawałek grubej folii, co zapobiegnie ewentualne,u porysowaniu lakieru. Wielokrotnie montowałem i demontowałem ten bagażnik, spełnia swoją rolę, żadnych uszkodzeń. Pozdrawiam i życzę powodzenia.