Wszysscy co mają silnik z Fiata 127 błagam pomóżcie !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!!
Mam silnik 903 ccm z Fiata 127 i wsadziłem go do maluszka. Mam w nim sportowy wałek rozrządu, tylko jest problem. Potrzebuje do tego wałka miec splanowane kolo zamachowe. Ile jest zalecane splanowanie tego koła ??!!! I poszukuje jakis schematów tego silnik ai układu chłodzenia.

Z góry dziękuje za pomoc !!!!

Proponuje zaprzyjaznic sie z wyszukiwarka

Zobacz na http://www.fiat127.friko.pl/ w dziale tuning, tam chyba cos było...

Jeśli chodzi o jakąś pomoc w sprawie 903 moge coś pomoc.Mam 3 ksiazki o fiacie 127,wszystko co bylo mozliwe do opisania tam jest.Mam tez wersje niemiecka ale chuja z tego rozumiem Książki te dostalem wraz z silnikiem do mojego swapa

Potrzebuje dowiedzieć się ile zlecane jest splanowanie kola zamachowego i potrzebuje schemat układu chłodzenia.

nie musisz planować koła zamachowego, ktoś Ci głupot nagadal, głowice musisz mieć splanowaną czyli spręż dostosowany do wałka .
A jak chcesz splanować koło to możesz to zrobic, tylko od strony silnika (nie sprzęgła). Robisz tak że wjezdzasz w metal tak po obwodzie jakieś 2 cm za wieńcem, tzn w głąb w strone środka koła

<<<<<<<<>>>>>>>>> a tu masz schemacik ukladu chlodzenia (od uno 900.., ale mniej wiecej to to samo..)

Dzięki serdeczne za pomoc

Cytat:
Wysłany: 2005-07-09 22:06:35 Powiadom o tym poście #1507684 ^

Jeśli chodzi o jakąś pomoc w sprawie 903 moge coś pomoc.Mam 3 ksiazki o fiacie 127,wszystko co bylo mozliwe do opisania tam jest.Mam tez wersje niemiecka ale chuja z tego rozumiem Książki te dostalem wraz z silnikiem do mojego swapa

a jest tam moze budowa silnika 1049 z fiata 127 sport?? tego 70km bo potrzebuje tego jak powietrza

-----------------
Franky Garage

[ wiadomość edytowana przez: fuso dnia 2005-07-10 16:44:01 ]

Cytat:
2005-07-10 16:42:39, fuso pisze:
a jest tam moze budowa silnika 1049 z fiata 127 sport?? tego 70km bo potrzebuje tego jak powietrza [ wiadomość edytowana przez: fuso dnia 2005-07-10 16:44:01 ]

Wiesz co...jutro dam Ci odpowiedź bo aktualnie książki ma qmpel Jutro napisze co i jak jak wróce z boju ABARTH-a Z tego co pamiętam to są tam wszystkie fiaciki 127(special,mirafori itd.) poczekaj do jutra to lokne co i jak

co do ukladu chłodzenia tow czym rzecz?
w swapie i tak zupełnie inaczej wyglada no chyba ze chłodnice dasz do tyłu

Niestety uk.chlodzenia z silnika 1049 niemam ale mam z 903 gdyby cus...