Czy most od caro pasuje do plusa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam poloneza plusa i piardną mi most.Mam na składzie most od caro który jest weższy.Pytanie czy bedzie to pasować.Może ktoś już tak robił.Ewentualnie moze ktoś wie gdzie tanio kupić most do plusa?

Założyć się da. Tylko będize beznadziejnie wyglądać. A druga rzecz - musisz coś zrobić z heblami. Lucasy maja drobne gwinty, stary typ - grubsze. W sklepach są przejściówki z jednego na drugi Takze chyba najprosciej założyć ten wąski z tarczami.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Olo a jakby tak przelozyc pochwy io półosie ?? dałoby rade??

Cytat:
2005-07-04 23:33:34, rdt pisze:
Olo a jakby tak przelozyc pochwy io półosie ?? dałoby rade??

znaczy się je rozspawać? czy może wykręcić? o tym myślisz?

Mozna sie kierować powiedzeniem że "nie ma rzeczy niemożliwych." Ale tu raczej sie tego nie zastosuje.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-07-04 23:44:20, OLO pisze:
Mozna sie kierować powiedzeniem że "nie ma rzeczy niemożliwych." Ale tu raczej sie tego nie zastosuje.

a już myślałem, że jednak zidiociałem do reszty i czegoś nie wiem o mostach polonezowych... ufff - czasem taki Dubrawa potrafi wrócić wiarę w sens życia wg. monthy pythoona

u mnie po miescie jezdzi poldek z 92r przerobiony na plusa(srodek,zderzaki itd.)ale ma waska zawieche i wyglada to strasznie!!!

a zakladal ktos moze szeroki most do borewicza?

a czy to dobze miec dwie rozne szerokosci zawiasu przód/tył to tak jaby cztero ślad niezbyt bezpieczne

Cytat:
2005-07-04 23:26:50, OLO pisze:
Założyć się da.

A do czego przykręcisz skośne amory? Plusowskie nie mialy jakiegoś takiego kawałka wspawanegoh kształownika (x 2) do pochwy? Jak na moje oko to te mosty się akuracik tym szczególme różniły. Jakkolwiek z plusa do caro przełożenie most nie jest problemem, to w drugą stronę już niestety jest (bo plusy nie mają kopułek mocowania w podłodze bagażnika występujących w starszych wersjach).

Cytat:
2005-07-05 00:50:16, cendra pisze:
a czy to dobze miec dwie rozne szerokosci zawiasu przód/tył to tak jaby cztero ślad niezbyt bezpieczne

cendro, ZTCP polonez obojętnie czy na wąskim czy szerokim zawiasie przód ma szerszy niż tył

Cytat:
2005-07-05 02:08:23, robreg pisze:
cendro, ZTCP polonez obojętnie czy na wąskim czy szerokim zawiasie przód ma szerszy niż tył

ja ma szeroki zawias! ale i tak założylem dystanse po dw acentrymetry na kazde tylne kolo! na przod neizakladalem bo powiem ze sie troche boje! ale powiem ze w takim ustawieniu gdy tył jest nieco szerszy od przodu jezdzi mi sie duzo lepiej! nie ucieka nei zażuca! ogulnie ok!

Cytat:
2005-07-05 00:50:16, cendra pisze:

To popatrz na bolidy Formuły1, jakby to nie było bezpieczne to by tego nie stosowali

Cytat:
2005-07-05 10:17:18, jose pisze:
To popatrz na bolidy Formuły1, jakby to nie było bezpieczne to by tego nie stosowali

Smart tez ma różnice i to widoczną

kiedyś czytałem arta o Ferrari i to też ma przód szerszy niż tył.
Ponoć bardzo pomaga w prowadzeniu tylnonapędówek
A F1 może nawet rozstaw też jest tył węższy ale opony robią swoje i wygląda tak, że tył ma większy rozstaw. Trza kiedyś pojechać na jakieś Grand Prix i zmierzyć metrówką

a no to sorry, nie wiedziale, dzieki za wyjasnienie

Pasuje, tylko bedziesz musial dospawac mocowanie amorka do mostu. Ja mam tak zrobione, tyle ze z mostu caro szerokiego. Jak chcesz to moge zapodac fotki.

ORTOGRAFIA PANOWIE ORTOGRAFIA !!!

Cytat:
2005-07-06 14:12:10, robreg pisze:
ORTOGRAFIA PANOWIE ORTOGRAFIA !!!

A to ma coś wspólnego z mostami ?

Koniec tego akademickiego filozofowania. Zajrzyjcie sobie do np. Autokatalogu. 2/3 aut ma rozstaw przodu szerszy, z tym ze max. o 2-3 cm, czesc ma szerszy tyl ale w granicach 1 cm. Parametry podwozia Poloneza:
1. Rozstaw osi: 251 cm
2. Rozstaw kol przednich / MR93: 131,5 / 137,5 cm
3. Rozstaw kol tylnych / MR93: 129 / 135

Jak widac rozstaw kol zwiekszyl sie az o 6 cm. Tak wiec samochod z szerokim przodem a waskim tylem bedzie teoretycznie mocno nadsterowny (ciezki szeroki przod, lekki waski tyl) choc moze sie tez zdarzyc podsterownosc, kto jezdzil Poldkiem ten wie... Przy wiekszych predkosciach samochod zrobi sie bardzo niestabilny. Jak to czteroslad.