Jakie wycieraczki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
macie doświadczenie w wybieraniu i testowaniu wycieraczek? te co mam kupiłem w zimie - no name'my po 10PLN dobrze działały ale juz jakos nawalaja i juz na pewno nie dają rady robakom roztłuczonym z prędkościa 170km/h.
Jak zwykle chodzi o sprzęt dobry i tani

po zimie większość wycieraczek nie spełnia swojego zadania, zalecane jest wymiana wycieraczek co pół roku, tak wyczytałem,dlatego polecam kupić nowe za 10 plnów.

powiedzcie laikowi, co oznacza żólty kolor w kółku na ramce wycieraka? bo pargingowi dealerzy wycieraczek mówią, że to oznacza zużycie gumki i czas na nowe

parkingowi mają rację..

Cytat:
2005-06-01 19:11:47, k4ml pisze:
parkingowi mają rację..

Eee tam.

To warstawa utleniającej się farby. Żółta kropka wcale nie musi oznaczać zużycia wycieraczek. Ktoś może katować na suchym, a ktoś inny używać rozsądnie
Zresztą taki "czujnik" to już przesada, chyba widać na szybie, czy do wymiany, czy nie.

Co do firm, to póki będzie kaska to zostaje przy fordowskich (50-60PLN). Są bardzo ciche, tyle, że nie współpracują
z "niewidzialną wycieraczką" - jak ktoś używa, to poważna wada.

Polecam też Mot-Gumy, chociaż ostatnio wyminieniłem tylną we Fieście i skrzypi jak cholera, ale z dłuższej perspektywy sprawdzały się.

nie polecam wycieraczek Toya ( niby grafitowane, tylko szybko ubywa tego "pyłu grafitowego), przez około tydzień dobrze zbierają a potem to już nowe trzeba zakupić...

Powinni na opakowaniu napisać STARCZAJĄ NA TYDZIEŃ!!!

W pół roku zajeżdziłem 3 komplety wycierzczek za 15 zeta. Każda z nich wycierała dobrze przez ok 2 tyg. a potem to się męczyłem.
Kupiłem 2 wycieraczki Boscha za ok70 pln i po pół roku nie było mowy o ich zużyciu. Miałem je prawie rok .
Teraz kupłem 2 x Valeo ( bo nie było Boscha) za 50 i na razie jestem zadowolony (3miesiące)

witam
a co koledzy myslą o tzw. płaskich wycieraczkach ile to może kosztować i jaki daje efekt.
pozdrówka

canibal, mam płaskie Valeo na niebieskim i powim ci że gdyby nie ta cena to do rs-a też bym założył - są po prostu zajebiste /zresztą podjedziesz następnym razem to zobaczysz/

koszt to okolo 130zł za parę /przynajmniej tak kosztują valeo/

Ja tam zawsze patrze które są najtańsze. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodły . A rok to spokojnie wytrzymują

ja na jesien zalozylem boscha i wlasnie sie skoczyly cyzli pol roku daly rade, gdyby nie zima i przymarzanie eehhhhh kosztowaly mnie 62 zl
teraz chyba popatatrze za jakimis za 10 zl

Ja se zawsze kupuje same gumy za pare złotych. Robie to po zimie jak sie mrozy skończą. Najczęściej wystarczają na rok, ale bywało i tak, że wcześniej zmieniałem.

Ja jeżdżę ostatnio na wycierakach f-my Alca i nie narzekam. Ale w Chomikach miałem pojedynczą, Tuning Line firmy kogucik, i inne się chowają.

Witam
Ja uzywam wycieraczek Bosch ze spoilerkiemi zmieniam sredni 2 razy w roku - ale to dlatego ze ja lubie perfekcyjne wycieranie - normalnie to starczaja na rok. Koszt okolo 55 PLN za 2 sztuki. Na tył zawsze zakładam jedną z przodu po wymianie.

POzdrawiam

A ja mam pytanie jakiej długości powinny wyć przednie wycieraczki w essim mk5 ?

Cytat:
2005-06-07 20:33:39, essi92 pisze:
A ja mam pytanie jakiej długości powinny wyć przednie wycieraczki w essim mk5 ?

51 cm

jeśli chodzi o wycieraczki to ja juz mam ich dość.miałęm juz chyba 4 zestawy mot-gumów.pochodziły miesiąc i kaput.ale najbardziej zawiodłem sie na boschach.pochodziły 2tygodnie i zaczęły robić piękne schodki,lepsze niż mot-gumy.teraz kupiłem feu-verty z espoilerkirm i zobacze jak sie sprawuja.w innym aucie tez je mam juz jakis czas i wycieraja ok,ciekawe jak w essim podziałają

ja też polecam fordowskie.....czyli valeo bo to to samo....koszt ok 60zl, pióro kierowcy ma spoiler, wycieranie i trwałość bardzo dobra

Cytat:
2005-06-07 22:57:58, micab pisze:
ja też polecam fordowskie.....czyli valeo bo to to samo....koszt ok 60zl, pióro kierowcy ma spoiler, wycieranie i trwałość bardzo dobra

Ja rónież polecam takie właśnie wycieraczki. Dwa tni temu zmieniłem (60 pln), wcześniej też miałem i jestem bardzo zadowolony.

Wycieraczki z ASO Forda to jesdna z niewielu rewelacyjnych rzeczy które można tam kupić.