| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jagac HF MEMBER Hyundai Accent Dąbrowa Górnicza | 2005-05-11 08:57:36 Też to przerabiałem i bałem się, że mam kontrolkę spaloną. Czekałem baaaardzo długo aż w końcu zaczęła świecić. Wskaźnik schodzi poniżej kreski przy zerze a w baku tylko ok. 4-5 literków. |
PJB HF MEMBER Hyundai Accent I Łódź | 2005-05-12 10:27:57 Chciałbym Wam pomóc, ale u mnie odwrotnie, pali się cały czas, poza nielicznymi wyjątkami gdy podjadę na stację . Tak poważnie, to kontrolka zapala się dopiero gdy wskazówka już opadnie całkowicie, po kilkudziesięciu kilometrach. Od pierwszego zapalenia (zazwyczaj na nierówności terenu lub przy większym przeciążeniu) spokojnie można jeszcze przejechać min. 50km. Gdy zapali się na stałe, jest już gorzej 20-30km. Jednak nawet w momencie gdy zacznie się dławić, z 10km jeszcze pociągnie. |
chrzaniu opel calibra gorzow wlkp. | 2005-06-26 19:32:48 a w moim scoupe na rezerwie ( od 1 zaswiecenia ) zrobilem okolo 80 km przy takiej sredniej jezdzie po miesice ![]() |
PJB HF MEMBER Hyundai Accent I Łódź | 2005-08-05 20:17:27 Rezerwa to terminologia umowna. Możesz mówić że jesteś na rezerwie jak Ci spadnie na czerwone pole (ja np. takiego nie mam), jak Ci wskazówka opadnie, jak zaświeci się lampka na stałe, czy jak zacznie się dławić. Ale tak jak wszyscy mówili, od pierwszego zapalenia (mrugnięcia) lampki, masz mniej więcej 50km (jak masz model a'la Chrzaniu to zrobisz 80) ![]() |