Obniżanie spreżyn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich. Niedawno wymieniłem sprężynki w Orionku na nowe. I teraz przód jest tak śmiesznie wysko a tył jest normalnie, w związku z tym mam pytanie czy znacie Koledzy i Koleżanki jakiś sposób na to żeby ten przód obniżyć jakoś, przy zachowaniu normalnych springów. Widziałem kiedyś takie ściągacze, które się zakładało na sprężyny ale nie wiem jak to się sprawdza w eksploatacji. Może ktoś ma takie coś u siebie lub zna inny sposób.
Pozdrawiam Nowik

gadzety pt. ściągacze do sprężyn nie mają dobrej opinii na forum. Nie mam doświadczeń z nimi, gdyż nigdy takowych nie używałem, ale wydaje mi się że to odrobinę ryzykowne.

powtórze po raz kolejny że jedyny rozsądny sposób na obniżenie zawieszenia to wymiana na sportowe.....ściągacze do sprężyn i inne wynalazki to rzeczy od których lepiej trzymać się z daleka

Cytat:
2005-07-11 15:26:34, micab pisze:
powtórze po raz kolejny że jedyny rozsądny sposób na obniżenie zawieszenia to wymiana na sportowe.....ściągacze do sprężyn i inne wynalazki to rzeczy od których lepiej trzymać się z daleka

Cytat:
2005-07-11 15:26:34, micab pisze:

Jak najbardziej z daleka...

jedz do kogos kto sie zajmuje przerabianiem sprezyn.... zrobi ci z nimi co bedziesz chcial.. utwardzi... obnizy..... rozciagnie.. wszystko w piecu. u mnie koszt takiej zabawy to 80zl para

Nowik, po prostu wymień na nowe również tylne i wszystko będzie okej .