Włoska motoryzacja na dzień dzisiejszy .

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
udało mi sie wypuścić z gromadą robotniczą - sponsorowaną przez związki do słonecznej italii w poszukiwaniu wspaniałych maszyn lat 70-tych .
ogulnie rzecz biąrąc efekt poszukiwań był kiepski jednak zawsze coś sie udało sfotografowac -zdjecia nie sa najlepszej jakości ponieważ robiłem je aparatem zabranym 2-letniemu dziecku.
dostałem l-4 wiec w wolnym czasie zeskanuje zdjęcia z możliwością zapodania do skrzynki -w celu umieszczenia
w razie potrzeby zagłebie sie w temat .

Chcesz przez to powiedzieć , że mało już zostało klasycznych aut , nawet we Włoszech ??????????
Z tego co widziałem na e-bay'u włoskim , to sprzedaje się jeszcze tego trochę..... no chyba , że juz większość pogniła...
Może był ktoś jeszcze z Was w Italii i widział co nieco , to niech się wypowie... może jakieś fotki..... ??
Pozdro. Piotrek.

Mój Ojciec bywa w północnych Włoszech srednio raz w miesiacu , Pytalem go niedawno o stare fiaty, I tak : baardzo duzo jst fiatów Panda, w tym 4x4, czesto widuje argenty, 126, a pare razy widzial 131,132 i Kanta , mowi ze tego jeszcze tam troche zostalo,

Hmmm, a głowiczki od 650'tek może załatwić??;]

Ciezko, mowi ze szrotów po drodze nie ma, a on 12 tonowa bestia raczej po wsiach jezdzzic nie moze i nie ma czasu ? Juz bym go dawno zatrudnil do przywiezienia dohc dla mnie

Hej . Zbierzmy ekipę , załadujemy się do Carva Ojca na ciężarówkę i uderzymy na włoskie złomowiska ...
Hehe Carv , znajdzie się tam troszkę miejsca w tych 12 tonach ???
A tak na serio , to wpisujcie ludziska co zobaczyliście ciekawego jak byliście np. w Italii , lub gdzies indziej... Sam bym się z chęcią przejechał do Włoch na polowanie... tak jak ktoś to zrobił...yyy jest w ostatniej aktualizacji na stronce klubowej... Carv , pomyśl o tym....
Pozdro. Piotrek.

Jechac z moim Tatą nie ma problemu, natomias problem jest w tym ze on nie zjedzie do wsi anie nie bedzie szukal szrotu ,

Opcja jest taka - narazie planowana ze Myslelismy (bardzooo wstepnie) z Mar'em aby sie zebrac ekipa w piec osob do malo palacego kanta i jechc do włoch , milo by bylo wziac ze soba mala pprzyczepke, ale narazie to, anie chetnych nie ma, ani zaden z nas nie ma odpowiedniego auta

byś się zdziwił ale na złomie nic starszego niż 1990 nie znajdziesz są jeszcze schroty z zabytkami ale ceny zupełnie inne ale auta poezja w Bolzzano byłem w firmie zajmującej się starymi autami to powiedzieli mi że po zwykłych złomach nie ma co szukać bo i tak wszystko do nich trafia bo wszyscy złomiarze w okolicy wiedzą że oni tym handlują i klijentów tam odsyłają ale auta mieli klasa :Ferrari 208 z 1975 za 10000 tyś euro ,lancia fulvia za 1200 euro ,parę alf spider i duetto ,2 gtv ,maserati parę ,fiaty 500 i 600 no pełno cały garaż pod firmą pełen tylko ceny spore można jeszcze w warsztatach popytać co wiocha tam wiedzą kto gdzie ma we wsi coś starego polecam karton Mallboro i Polską Wódkę Wyborową dla zachęty zabrać tam są swoje chłopy i więcej od nas chyba smarują

bertonex ma racje . włosi mają tendencje do zajeżdzania sprzetu , a wiec popularne samochody różnych marek z lat 90 są w obecnej chwili u nich na wykończeniu -poobijane , obdrapane naprawiane za pomocą kłebka drutu i taśmy klejącej .
od tej reguły są oczywiście wyjątki sporo jeżdzi tam f. 500 w najrózniejszym stanie - można porównać ich liczbe do poruszających się po naszych drogach f. 126
fiat panda - jest tam tego troche . widziałem nawet w gazecie reklame nowych kwadratowych pand w cenie porównywalnej do f.sejczento .
te dwa autka obok miniaka stosunkowo licznie reprezentują poprzednią epoke - tylko one są w stanie przepychać sie po zatłoczonych ulicach miast obok merc. smart i ogromnej ilości skuterków .
poza tym widziałem :
3 - f.126
1 - dwódrzwiową 124
1 - x1/9 który przemknoł po bocznych ulicach
3 - czterodrzwiowe f. 128
kilka ok8 - 127
1 - 850 zaparkowaną pod wiaduktem
1 - fiata 125 na kwadratowych lampach

oczywiscie trafiają sie autka lat 70 z wyższej pułki sportowe : alfy i lancie 1-wypatrzona na ulicy , a drugi w zakładzie blacharsko mechan. są to jednak autka z wyższej półki których ewentualna cena na nasze warunki mogła by być nie do przyjęcia .

można powiedziec ze to sporo jednak wyjeżdzając do italii spodziewałem sie więcej , nie mając szczęścia do 128 qp -3p .

Ja bym się chętnie wybrał do Włoch we wiadomym celu. Najlepiej w wakacje, no i troche grosza bym musiał odłozyc

Free Image Hosting at www.ImageShack.us">Free Image Hosting at www.ImageShack.us">Free Image Hosting at www.ImageShack.us">

500 ,850 i 125 Fotki w pełnej rozdzielczości