Stuki i puki.. :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczne od tego, iz uzylem wyszukiwarki i nic nie znalazlem

A moj problem to stuki i puki w przednim zawieszeniu.. nawet nie wiem z ktorej strony bo slychac jakby po srodku. Co ciekawe stuka i puka tylko podczas skrecania w lewo a najglosniej podczas manewro parkingowych

Ktos ma jakies opcje?

Zanim sie wybiore na stacje na szarpaki, chcialbym wiedziec coz to moze byc.

chyba sie nie znam za bardzo, ale ja bym stawiał na przegub... pewnie nadaje się do wymiany*/naprawy*/regeneracji*.. ale to tylko moje zdnanie (nie kieruj sie nim )

jeśli podczas skręcania w lewo nawet na prostej drodze to bedzie właśnie przegub. Jeśli tylko na nierównościach, może być to któraś z gałek z lewej strony, możliwe że gałka na wachaczu.

Qfa mac.. biednemu zawsze wiatr w oczy wieje.. :/

załatwisz to za darmola, ok
wjedź na kanał, wejdź pod autko, a drugi kolo niech buja bryczkę na boki, a ty na dole nasłuchuj, ale koleś niech mocno ją buja, obstawiam że to guma na stabilizatorze się wyrobiła, możesz wymienić albo coś podłożyć

no chiba że to przeguuuuuuuuuuub,......................

to tak tego nie sprawdzisz to se zabulisz , cza niebyło dawać mu w p......de i skręcać o

ALbo zrób testa. Na w miarę równej drodze jadąc skręc kołami w lewo i przyśpiesz dośc gwałtownie (np na dwójce) I słuchaj czy stuka. Jeśli tak to przegub

Cytat:
2005-07-11 18:20:00, decki pisze:
cza niebyło dawać mu w p......de i skręcać o

Jakbym mu dawal w p***de i skrecal to nie mowilbym, ze biednemu zawsze wiatr w oczy wieje

Mozliwe, ze poprzedni wlasciciel tak robil.. to bylo widac w jego oczach... i w sumie po ilosci oleju tez

bo zawsze się paprota jak niemasz kasiory, ja mam problem z rozrządem , wymieniłem sam 1 raz i przestawiłem o ząbek, teraz muszę robic poprawkę......

Fak..

No nic, pojade na 'szejkera' zaplace 40 zyli i bede wiedzial co jeszcze moze mnie zaskoczyc...

Hmmm.. a jesli to bedzie przegub, to m/w jaki koszt naprawy?

Wlasnie obczajalem przegub w lewym kole. Ma luzy (daje sie nim ruszac poziomo w kier kolo-silnik-kolo [nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc]).

Wymiana czy moze cos tylko trzeba dokrecic?

wymiana

J również mam pytanie, otóż stuka mi coś z przodu, z tym,że czuję to na drążku kierownicy, nie słychać, jeno czuć tylko, myślałem,że to wybity łącznik stabilizatora, toteż go wymieniłem...niepomogło. Dodam, że to raczej nie przeguby, bo by było słychać, a poza tym nei stuka mi przy mocno skręconych kołach, tylko przy lekko skręconej kierownicy (i tylko na dziurach ) poza tym, mam jakby lekki luz (mam wspomaganie)...jakieś pomysły?
Z góry dzięki!!!

Cytat:
2005-07-12 14:41:16, maciek701 pisze:
wymiana

no to mnie pocieszyles... zobaczymy co mi dzis powiedza na diagnostyce.. za 1h jestem ustawiony..