| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-07-22 08:35:46 Witam mam problem w moim pony, a polega on na tym, ze wychodzi mi rdza w miejscu gdzie przednia szyba laczy sie z dachem i zastanawiam sie jak by mozna sie dostac pod uszczelke szyba jest klejona w tym aucie ale moze jest jakas mozliwosc wydostania samej uszczelki,moze juz ktos robil taki trok w swoim aucie to niech sie podzieli doswiadczeniem,
pozdrawiam CzEkCzEk |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-07-22 09:12:02 Też mam taką akcję rdza wychodzi spod uszczelki na styku szyby z dachem mniej więcej po środku. |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-07-22 15:02:20 dokladnie mam to samo tylko u mnie bardzej po stronie kierowcy, i na tylniej szybie tez w dolnych rogach, zastanawiam sie jak tam sie dostac, narazie tej rdzy nie ma duzo wiec mozna jeszcze to uratowac, tylko jak tam sie dostac??? |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2005-07-22 15:07:06 tez tak mam .... ale mam szybe do wymiany bo juz chyba 4 raz mi pekla i przy okazji zobacze co sie da z tm zrobic - tylko jeszcze nie wiem kiedy bede to robil |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-07-22 19:13:45 Bez wyjęcia szyby nie usuniecie rdzy. jedynie powierzchownie ją wyczyścisz a za niedługo czas pokaże się znowu. Niestety trzeba wyciąć szybę i dopiero wtedy usunąć ogniska rdzy. |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-07-23 20:56:35
a wyjmowales szybe moze zastanawiamsie czy mozna to zrobic domowymi sosobami. tez mam przednia szybe do wymiany ale jakos nie spieszy mi sie z jej wymiana bo z kasa nie jest wesolo a ceny paliwa doprowadzaja o zawrot glowy jeszcze troche i autem bede jezdzil tylko od swieta ![]() |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-07-24 11:27:06
A jak paliwo skoczy do 5PLN/Litr to autka będą po rowach stały- smutne ale prawdziwe
Też mam troche rdzy (szyba -dach), ale nie ruszam, bo jak prubowałem troszkę wyciągnąc uszczelke z tylnej szyby żeby rdze zeskrobać to potem nie mogłem jej wogóle wcisnąc- nawet silikon nie pomaga! |