Jaki olej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie jaki olej zalać do skrzyni biegów i tylniego mostu 525 90r

ja mam mobila przekładniowy, kurcze ale parametrów nie pamietam

mam prośbeczy mógby ktoś podac dokładniej jaki symbol.Dięki za rade

cytat ze strony castrola:
Cytat:

e. Ręczne skrzynie przekładniowe: zespoły z pomarańczową wywieszką z napisem 'ATF Oil', TQ DEXRON III / Transmax J zespoły z zielona wywieszką z napisem 'Special Oil', SMX-B. Wywieszki są umieszczone obok korka wlewu oleju
h. Ręczne skrzynie biegów. Zespoły z żółtą wywieszką z napisem 'MTF-LT-1' : BMW Part No. 83 22 9 408 942 Zespoły bez wywieszki : TAF-X / EP 80W / SMX-S. Wywieszki znajdują się obok korka wlewowego oleju
f. Automatyczne skrzynie biegów: ZF 3HP22, ZF 4HP22, ZF 4HP22EH, 4HP24, A4S270R/310R/310Z (z czarną tabliczką znamionową), Transmax J / TQ DEXRON III A5S310Z, ZF 5HP 19, ZF 5HP 24, ZF HP30 (z zieloną tabliczką znamionową), Produkt specjalny wszystkie pozostałe: sprawdzić wywieszkę podającą specjalne wymagania dotyczące napełnienia dla pracy bezobsługowej. Należy zawsze sprawdzać w podręczniku/ na wywieszkach prawidłowy gatunek oleju

pozdrawiam

No to wiemy co lać do skrzyni, ale to małe piwo bo tam oleju praktycznie się nie wymieni, raz bodajże po dwu tysiącach a potem ewentualnie uzupełnianie.
Nadal nie wiem co lać do mostu, Castrol trudno dostępny i podobmo drogi. Ktoś ma jakieś doświadczenia?W warsztacie
doradzali ATF Mobila.